Datum objave: 03. Veljača 2013

Pismo mame teško oboljele Nore mobiliziralo Hrvatsku

Diana Ferić
Diana Ferić

Neki Šibenčnani, ali i ljudi dobra srca iz cijele Hrvatske i hrvatska vlada  odazvali su se pismu  zabrinute majke koja moli pomoć za liječenje svoje šestogodišnje kćeri, koja boluje od akutne limfoblastične leukemije. Mnogi su joj  odlučili pomoći da skupi 3,3 milijuna kuna za liječenje u Philadelphiji, no akcija prikupljanja pomoći još nije ni blizu kraja, piše tportal.
Ne mogu sjediti kraj nje brojeći dane do trenutka kad će nas napustiti. Loše je, svjesna sam toga. Iscrpljene su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, no bolest je, nažalost, jača od moje Nore', rekla je mama, koja je saznala da u Dječjoj bolnici u Philadelphiji izvode eksperimentalno liječenje za koje je Nora idealan kandidat.

'Pisala sam liječniku koji to liječenje provodi i poslala mu Norinu medicinsku dokumentaciju. Ona zadovoljava sve uvjete tog liječenja', dodala je Đana.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u najkraćem mogućem roku odobrit će sve troškove nastavka liječenja Nore Šitum u inozemstvu, čim dobije zahtjev referentnog centra ili liječničkog povjerenstva bolnice u kojoj se djevojčica liječi, priopćeno je danas iz HZZO-a.

Danas oko 14 sati ministar zdravlja Rajko Ostojić napisao je na svom twitter profilu da će 'učiniti sve da pomogne maloj Nori' te očekuje da HZZO do utorka izda rješenje o daljnjem dijagnostičkom postupku.

HZZO u priopćenju izdanom nedugo nakon toga napominje da još nije dobio nikakav zahtjev te podsjeća da svoje osiguranike na liječenje u inozemstvo upućuje kada medicinski stručnjaci procijene da su u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske iscrpljene sve mogućnosti liječenja.

Nora Šitum ima pet godina i osam mjeseci. Dijagnosticirana joj je akutna limfoblastična leukemija. Njezina mama je na Facebooku objavila pismo u kojem opisuje Norinu borbu za život. Pismo je ganulo mnoge, prenosimo s tportala. 

Norina bolest postala je otporna na sve. Nori je jedina šansa nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Troškovi liječenja su 575.000 dolara, oko 3,3 milijuna kuna. Norina obitelj toliko novca nema pa moli sve da im ga pomognu prikupiti. Mnogi su dali donacije, a Grad Imotski Nori je donirao 100.000 kuna.

Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva donirajte na račun udruge Hrabro dijete (Nora je članica Udruge), s napomenom: Za Noru

Udruga Hrabro dijete

OIB 58243364080

Žiro račun Zagrebačka banka

2360000-1102209843

Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843

SWIFT CODE: ZABAHR2X

Naš žiro račun je: PRIVREDNA BANKA ZAGREB 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka) Poziv na broj 00 25052007 Nora Fora – Strašni lav

Iz kategorije: Vijesti