Datum objave: 31. Siječanj 2013

Četvero Šibenčana među 15 najboljih završenih studenata prava

Diana Ferić
Diana Ferić

Među 15 najboljih završenih studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu koji su pohvaljeni za izvrsnost četvero je Šibenčana - Ema Menđušić Škugor, Luka Lambaša, Paola Poparić - Grgas i  Franka Viljac što je svojevsrni fenomen i Šibenik se zaista može podičiti  "tom svojom dicom". Oni su u magistre prava promovirani prije nekoliko dana. 

Ema Menđišić Škugor je najbolja studentica u svojoj generaciji jer ima prosjek ocjena ne 5.0 nego 5,4 zahvaljujući dvjema Rektorovim nagradama.  Ona je dobila pohvalu najvećeg ranga - Summa Cud Laude kao i njezin kolega Šibenčanin Luka Lambaša koji je diplomirao s prosjekom 5.0. Paula Poparić Grgas ima prosjek 4,7 pa je dobila pohvali Magna Cum Laude, a Franka  Viljac s prosjekom od 4, 47 zaslužila je pohvalu Cum Laude. Zanimljivo je da su svi četvero pohađali pohađali isti razred u  šibenskoj gimnaziji "Antun Vrančić"  koji je vodila profesorica Žana Zaninović i bili jednako tako istaknuti i uspješni srednjoškolci. Emu i Luku šira javnost je upoznala nakon njihovog uspješnog nastupa na svjetskoj filozofskoj akademiji koja je bila održana u Turskoj na kojoj su zastupali Hrvatsku. "Mi smo u Gimnaziji vrlo ponosni na njih. To je prvenstveno plod njihovog rada, ali mislim da je tom uspjehu dijelom pridonijelo i njihovo školovanje u našoj gimnaziji i da je to je još jedna potvrda kvalitete našeg rada. Svi četvero su u gimnaziji bili ne samo odlični nego i svestrani učenici. Sudjelovali su u brojnim aktivnostima i mislim da je i ta njihova svestranost važna za takav uspjeh na studiju. Ne sumnjam da će biti jednako dobri i uspješni i daljnjoj karijeri", kazala nam je Ivanica Belamarić, ravnateljica šibenske gimnazije i otkrila da je svih četvero tih izvrsnih studenata i za vrijeme studija navraćalo u gimnaziju i da ih je zanimalo što je danas s aktivnostima u kojima su sudjelovali.

Ema Menđušić Škugor, Paola Poparić-Grgas i Luka Lambaša već su na prvoj godini Pravnog fakulteta stekli titulu “iznimno uspješan student” i već tada se  našli  među devet najboljih studenata. Franka i Paula su lani bili na specijalizaciji u Španjolskoj za što su dobile međunarodnu stipendiju. Zbog svega toga ne čudi da je svih četvero uspješnih šibenskih pravnika odmah dobili posao u Zagrebu, što je za njihovu karijeru nesumnjivo dobro, ali za Šibenik je veliki gubitak iako bi se neki, kako doznajemo rado vratili u Šibenik. 

 

Iz kategorije: Vijesti