Datum objave: 29. Siječanj 2013

KNIN:Prosvjeduje jer su mu oduzeli četverogodišnjeg sina

Diana Ferić
Diana Ferić

Drago Kristić, 52 - godšnji hrvatski branitelj prosvjeduje ispred kninskog Centra za socijalni rad jer,mu je 19. prosinca prošle godine  prema riješenju Centra za socijalnu skrb oduzet četverogodišnji sin kojeg od tada nije vidio, javlja HUKnet.  Podsjećaju da je 19. prosinca su kordon policajaca, djelatnici socijalne službe i hitne pomoći stigli pred Kristićevu obiteljsku kuću u Kninu te izvršili sudsku odluku i četverogodišnjeg dječaka odvojili od oca i predali ga majci.
 "Cilj mojeg prosvjeda je da mi vrate dijete koje mi je oduzeto u akciji policijskih specijalaca 19. prosinca prošle godine. Od tada ne znam gdje je dijete i nitko neće da mi kaže gdje je. Išao sam na sud i kazali su mi da predam prijedlog za ovrhu. Da bih to napravio moram znati točnu adresu na kojoj je sada moje dijete, a ja je ne znam. Sa suda su me poslali u Centar za socijalni rad, a iz Centra me opet šalju u sud",  ogorčen je Drago Kristić koji upozorava da je dijete dodijeljeno majci koja, kako kaže, ima ozbiljnih problema s alkoholom.

Kristić se požalio i na torturu koju je doživio prilikom oduzimanja djeteta.

"Specijalci iz Šibenika su me onesvijestili i došao sam sebi na psihijatriji u Šibeniku i to u sobi izolacije. U sobi je osim kreveta bila samo kanta za vršenje nužde, bez papira i bez vode. Uz to su me drogirali raznim injekcijama ne pitajući kakvu terapiju koristim ", govori ovaj hrvatski branitelj koji boluje od PTSP-a.

Iz Centra za socijalni rad u Kninu su nam kazali da ne mogu davati nikakve informacije i da to može samo ravnateljica koja je do četvrtka na putu. Iz suda su pak izvijestili da je u slučaju Drage Kristića i njegove supruge Kate u tijeku postupak za razvod braka. Što se tiče oduzimanja djeteta Dragi Kristiću iz suda su izvijestili kako je riječ o postupku ovrhe radi prinudnog izvršenja pravomoćne sudske odluke o povjeravanju djeteta na čuvanje i odgoj do pravomoćno okončane brakorazvodne parnice, prenosimo s HUKneta.

FOTO: HUKnet
 

Iz kategorije: Vijesti