Datum objave: 29. Siječanj 2013

Nezavisni vijećnici u OV Bilice "ustali" protiv načelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Načelnik Općine Bilice Davor Čaleta Car vodi tu općinu kao „privatnu prćiju“ i obmanjuje građane prema riječima vijećnika s Nezavisne liste u Općinskom vijeću Općine Bilice Nevena Mikulandre koji su danas održali konferenciju za novinare u Šibeniku. Upozorili su kako načelnik te općine preko medija lažno prikazuje stanje i najavljuje projekte i ulaganja poput marine, a Općina je blokirana. Istaknuli su i kako je sumnjiv način trošenja sredstava iz proračuna pa tako, po njihovim riječima, ta općina koja ima 800 rasvjetnih tijela za održavanje javne rasvjete izdvaja znatno više nego neke općine koje imaju puno  " jaču" javnu rasvjetu, a upravo su i blokirani zbog tih troškova.

Mnogi se troškovi, kazali su, u proračunu pokazuju kao „ostali troškovi“ bez da vijećnici i javnost znaju o čemu je riječ, Naveli su i da načelnik koji dolazi iz redova HDZ –a u Općinskom vijeću ima većinu i da može raditi što hoće, a da trojicu nezavisnih vijećnika uopće na uvažava. Uspjeli su jedino da se za 60 posto smanje troškovi reprezentacije koji su iznosili godišnje preko 100 000 kuna,a li su troškovi mobitela i korištenja automobila i dalje enormni., kako oni tvrde.

Zamjeraju mu i što je propustio dobiti novac iz državnog i županijskog proračuna za jedna od najvažnijih projekata za Općinu Bilice, a to je gradnja nove zgrade osnove škole, jer je zakasnio s projektom koje je izglasalo Općinsko vijeće. Neven Mikulandra je upozorio i kako je općinska uprava otkako postoji, a to je već 8 godina, podstanar kao i neke druge institucije u općini, a da se za to vrijeme mogla izgraditi vlastita zgrada i otplaćivati kredit. Smeta ih i što načelnik, kako su to prikazali, želi „ušićariti“ na vlasnicima nelegalno izgrađenih objekata u Bilicama, među kojima je puno prognanika i izbjeglica i naplatiti im naknadu za legalizaciju njihovih kuća s kamatama, a oni smatraju da bi im trebalo izaći u susret i olakšati im otplatu tih naknada.

Iz kategorije: Vijesti