Datum objave: 27. Siječanj 2013

PRENOSIMO:Kako je Mudrinić uhvaćen u laži o gradnji na Žutu

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić još je 90-ih godina na otoku Žutu, u neposrednoj blizini Kornata, kupio zemljište površine od  oko 160 tisuća četvornih metara i na njemu naknadno, po nacrtima zasad nepoznatog arhitekta, izgradio niz bespravnih objekata, piše Slobodna Dalmacija.
Na tom je području zabranjena  je gradnja jer je to zaštićeno područje značajnih krajobraza. Anita Babačić-Ajduk, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Šibensko-kninske županije, potvrdila je da je riječ o bespravnoj gradnji. Mudrinićevo objašnjenje o vremenu nastanka tih objekata je nejasno, jer tvrdi da je dio njih građen prije, a dio nakon 21. lipnja 2011. godine, kada je napravljena zračna snimka koja sada služi kao temelj za legalizaciju bespravnih objekata. Međutim, Slobodnoj Dalmaciji javio se čovjek koji je sudjelovao u izgradnji Mudrinićevih objekata s tvrdnjom da je svih šest kućica s temeljima, čeličnom konstrukcijom i krovištem izgrađeno u listopadu 2011. godine, pet mjeseci nakon zračne snimke.
Na orto-foto snimci ne vide se kućice i krovovi na Žutu, pa je očito da su podignute nakon zračne snimke. A to znači da ne postoji način da ih se zadrži u prostoru, one po Zakonu o legalizaciji moraju biti uklonjene. Aktualna vlast neprekidno ponavlja da će rušenja i uklanjanja objekata biti i da će rušenje početi upravo od objekata izgrađenih nakon orto-foto snimke, pa bi tako Mudrinićevi objekti trebali biti uklonjeni, prenosimo dio teksta iz "Slobode Dalmacije".
"Ivici Mudriniću trebala je radna snaga za tegljenje željeznih konstrukcija, neki moji prijatelji i poznanici pitali su me želim li raditi desetak dana jer će biti dobro plaćeno. Prihvatio sam, trebao mi je posao. Na Žutu smo nas 12-13 radili desetak dana i odradili posao. Bilo je to u listopadu 2011. godine, sto posto, tu nema greške. Ne znam točan datum, ali bila je druga polovina listopada", izjavio im je   radnik na Mudrinićevom gradilištu  na Žutu. 

Iz kategorije: Vijesti