Datum objave: 26. Siječanj 2013

Zajednica žena HDZ -a:Zdravstveni odgoj treba biti izborni predmet

Diana Ferić
Diana Ferić

Ženama i mladeži HDZ-a prihvatljivi su oni dijelovi zdravstveni odgoj u školama koji se odnose na higijenu, pristojnost i građanski odgoj, ali ne i četvrti model koji, koji po njihovom mišljenju,  nameće neprihvatljivu rodno – spolnu ideologiju. Mladež HDZ-a Grada Knina i Županijska organizacija Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinska“ dana su u kninskom Veleučilištu „Marko Marulić“ održali javnu tribinu o problematici uvođenja zdravstvenog odgoja u škole pod nazivom „Zdravstveni odgoj – briga za djecu ili ideološki preodgoj?“.

Gost tribine bio je dr. sc. don Damir Stojić, a uz veliki broj građana na njoj su sudjelovali  gradonačelnica grada Knina Josipa Rimac, dogradonačelnik Knina Tomislav Vrdoljak, fra Ivan Lukac, predsjednik Mladeži HDZ-a Šibensko – kninske županije Ivan Malenica i Anita Aužina predsjednica Županjske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i članica Nacionalnog Predsjedništva Zajednice žena HDZ-a .

Na tribini u Kninu bilo je riječi o svim dijelovima Kurikuluma za zdrvstveni odgoj. Ukazano je na njegove prednosti i mane, a posebna pozornost bila je posvećena spornom četvrtom modulu i rodnoj ravnopravnosti.
„HDZ nije protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u obrazovni sustav. Štoviše, pozdravljamo one njegove dijelove koji se odnose na higijenu, pristojnost i građanski odgoj ali je protiv četvrtog modula koji djecu usmjerava prema rodno – spolnoj ideologiji koja je u suprotnosti s demokršćanskim vrijednostima. – kazala nam je tim povodom Anita Aužina predsjednica Županjske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i članica Nacionalnog Predsjedništva Zajednice žena HDZ-a, - Nametanje četvrtog modula velikoj većini građana pogrešno i u suprotnosti je sa stavovima vjernika. Smatramo da bi zbog toga zdravstveni odgoj u najmanju ruku trebao biti  pravo izbora roditelja kao i u slučaju vjeronauka.“

Iz kategorije: Vijesti