Datum objave: 26. Siječanj 2013

Vodičani osumnjičeni za ekslozivnu napravu na Trgu bana Jelačića

Diana Ferić
Diana Ferić

Među šest osoba koje zagrebačka policija sumnjiči da su povezane s eksplozijom na Trgu bana Jelačića su u mladi Vodičani potvrdila je i vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, kako javlja index.hr. Glasnogovornica PU Zagrebačke Mirela Ban je kazala kako je na području dviju policijskih uprava uhićeno šest osumnjičenika. "Osobe su uhićene na području PU Zagrebačke i PU Šibensko-kninske. Nad njima se trenutno provodi kriminalističko istraživanje", rekla je Ban.

"Petorica osumnjičenih da su neki dan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili. Šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin koji je za svaku osudu", izjavila je za Šibenik.in jutros vodička gradonačelnica Branka Juričev - Martinčev. Ona je potvrdila i kako je samo jedan od uhićenih član Mladeži HDZ-a, ali ne i ostali, kako se jutros govori po kuloarima. 

Gradonačelnica Vodica čeka dovršetak kriminalističkog istraživanja u tom slučaju i ne želeći prejudicirati rezultate istrage. Kaže kako svakako osuđuje taj nepromišljeni čin, i dalje ne vjerujući da su za bacanje eksplozivne naprave odgovorni upravo mladi iz njenog mjesta.

Policija je zbog sumnje u povezanost s eksplozijom bombe na Trgu bana Jelačića jučer na obavijesne razgovore privela nekoliko osoba do kojih su došli pomoću snimki s nadzornih kamera. Istraga je i dalje u tijeku.

Podsjetimo, na snimkama s nadzornih kamera koje je izuzela policija, u Ulici Pod Zidom uočene su četiri muške osobe u Golfu jedinici, za koje je policija od srijede istraživala imaju li veze s eksplozijom.

Podsjetimo, u srijedu je oko 2.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića odjeknula eksplozija. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je minimalna - popucala je jedna ploča na Trgu te staklo obližnjeg objekta.

U policiji su potvrdili da se nije radilo o eksploziji pirotehničkog sredstva, već o improviziranoj napravi manje snage te je eksplozija okarakterizirana kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, prenosimo s portala index.hr

Objavljeno ranije:

 

 

Petorica muškaraca iz okolice Šibenika privedena su sinoć, oko 18 sati, u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, zbog sumnje da su povezani s eksplozijom koja je u srijedu, oko 2.30 sati, odjeknula pokraj spomenika banu Josipu Jelačiću na središnjem zagrebačkom trgu, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list istražitelji su do jednog od njih došli pomoću nadzornih kamera, a onda se klupko počelo odmotavati. Naime, na snimkama nadzornih kamera prilično se jasno vidi jedna muška osoba kako se približava spomeniku bana Josipa Jelačića i baca eksplozivnu napravu.
- Mogu potvrditi da je više osoba na obavijesnom razgovoru, ali o njihovom uhićenju još je prerano govoriti jer istraga još nije gotova - rekla nam je danas Iako je policija na dobrom tragu, kako neslužbeno doznajemo, do nekih osoba, za koje sumnjaju da bi isto tako mogle biti povezane s ovom trećom eksplozijom u Zagrebu, još nisu došli.
Istražitelji su dosad utvrdili da je u srijedu eksplodirala bomba kućne izrade, male eksplozivne snage. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a šteta je procijenjena manjom.
Podsjetimo, istražitelji su imali saznanja da je muškarac koji je aktivirao eksplozivnu napravu pobjegao stražnjom ulicom u smjeru Kaptola, gdje ga je navodno dočekao automobil. Je li riječ o crvenom Fordu ili crnom Golfu u kojem je bila skupina muškaraca, kako se spekulira, službeno još nije objavljeno. Danas se očekuje se njihovo službeno privođenje, prenosimo iz Jutarnjeg lista.FOTO

FOTO:www.index.hr

Iz kategorije: Vijesti