Datum objave: 24. Siječanj 2013

Dovršava se okoliš spomenika Draženu Petroviću

Diana Ferić
Diana Ferić

Počinju uređenje okoliša spomenika košarkaškom Mozartu, Draženu Petrovića na Baldekinu u sklopu kojeg  će biti izgrađeni košarkaško igralište  parkirališna garaža. Ugovor s izvođačem radova, vinkovačkom tvrtkom „Kulić – invest d.o.o.“ potpisao je danas šibenski gradonačelnik dr Ante Županović izražavajući zadovoljstvo što će se konačno do kraja urediti „Draženov“ kutak“ na Baldekinu koji bi treba postati mjestom okupljališta mladih. Bit će osvjetljeno pa će se na njemu moći igrati i noću. Istodobno će se zadržati i parkirališni prostor kojeg u Šibeniku nikad nema dovoljno. U garaži će biti 30 - tak  mjesta. Projektant tog neobičnog rješenja uređenja košarkaškog igrališta kao krova garaže je Arhitektonski biro Ante Kuzmanić iz Splita, a vrijednost investicije je 2.500.000 kn.
Gradonačelnik je najavio i skorašnje uređenja parkirališta s duge strane ulice uz koju će biti uređeno košarkaško igralište te uređenje križanja u blizini te lokacije
„Time će Baldekin, kao najveća šibenska četvrt, dobiti jedan novi, moderni izgled kakav i zaslužuje“, istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović. Radovi će trajati tri mjeseca, a zbog njih ne bi trebalo biti zastoja u prometu u tom dijelu Grada, kazao je gradonačelnik Županović.

Iz kategorije: Vijesti