Datum objave: 22. Siječanj 2013

HDZ - ove političarke moraju napustiti život na štiklama

Diana Ferić
Diana Ferić

Uvijek dotjerane i uglavnom na štiklama, HDZ - ove ženske perjanice u Šibensko - kninskoj županiji - Branka Juričev Martinčev, Josipa Rimac i Sandra Jakelić morat će, čini se, mijenjati imidž. Kako javljaju nacionalni mediji HDZ - ove političarka ne smiju više  nositi štikle i svojom odjećom privlačiti pozornost. Takve im je savjete na kaluzuri u Opatiji proteklog vikenda dao PR savjetnik Vinko Vukadin. 

Uz to im je savjetovao da političar mora koristiti dijalekt u javnom govoru, treba hvaliti političke neprijatelje jer će ispasti pozitivac, a Karamarko mora od sebe stvoriti brend – popraviti izgovor, stav tijela i gledanje u kameru.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je na klauzuru stranke u Opatiji Vinka Vukadina, medijskog trenera koji bi trebao dotjerati imidž ove pomalo ozloglašene stranke. U Karamarkovom novom PR timu su i Andrej Rora te Miljenko Manjkas, autori prilično ozloglašenih HTV-ovih Motrišta iz devedesetih.
"Nije cilj treninga da Karamarko promijeni svoju osobnost, nego da od nje napravi svoj brend. To je smisao", kazao je Vukadin koji smatra da šef HDZ-a treba popraviti nejasan izgovor, položaj tijela i način gledanja u kameru, zabilježio je Jutarnji list.


"Žene, ako se mislite baviti politikom, ne smijete nositi štikle!", poručio je pak HDZ-ovkama, zbog čega je negodovala bivša ministrica financija Martina Dalić. Preporučio je HDZ-ovcima i da budu nježni u okršajima s političkim protivnicima.

HDZ je unatoč treninzima napravio priličan propust. Iako govore da im je gospodarski program u fokusu, još uvijek ga nisu razradili. Nacrt programa predstavio je Đuro Njavro, koji je, po vlastitom priznanju, na brzinu složio nekoliko slajdova na tu temu. Naime, samo je par dana prije konvencije uopće obaviješten da ide u Opatiju.

Iz kategorije: Vijesti