Datum objave: 22. Siječanj 2013

Šibenski RAN gradi šetnicu i dovršava Banj

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavlja se projekt uređenja plaže Banj i izgradnje šetnice koja će tu gradsku plažu povezati s povijesnom jezgrom Šibenika. Oba posla dobila je na javnom natječaju šibenska tvrtka RAN s kojom je šibenski gradonačelnik  dr Ante Županović danas potpisao  ugovore. 

Oba projekta vrijedna su 10 milijuna kuna, a dipl. ing. Krešimir Nikolac, direktor tvrtke Ran d.o.o. izrazio je zadovoljhstvo  zbog toga što može raditi na kapitalnim projektima za  Šibenik.
Gradonačelnik Županović objasnio je kako je novac za te projekte osiguran dobrim gospodarenjem proračunskim kuna:"Zahvaljujući rebalansu proračuna za 2012. gdoinu osigurali smo novac za oba projekta koja su značajna za Šibenik i njegov razvoj. To je primjer dobrog gospodarenja sredstvima građana i red je da ih uložimo u poboljšanje infrastrukture“, istaknuo je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović prilikom potpisivanja ugovora. 



Projekt „Šetnice Banj – Pekovac“ novi je projekt Grada Šibenika koji se nastavlja na uređenje gradske plaže kako bi se na atraktivan način spojili  gradska riva i kupalište Banj.

Prva faza izgradnje plaže Banj obuhvatila je  uređenje kupališta i sportsko – rekreacijske sadržaje, a ove će godine biti izgrađeni sanitarni čvor, svlačionice i ugostiteljski sadržaji.
„Prošlu smo  turističku sezonu završili s povećanjem noćenja od čak 28 posto  i nedvojbeno je da je tom rezultatu pridonijela i plaža Banj jer su se gosti dulje zadržavali u Šibeniku. Smatramo da će navedeno uređenje plaže i sljedeće sezone rezultirati duljim zadržavanjem turista u našem gradu“, naglasio je gradonačelnik Ante Županović.

FOTO: www.sibenik.hr



Iz kategorije: Vijesti