Datum objave: 17. Siječanj 2013

Školski odbor ignorirao naputak za smjenu ravnateljice

Diana Ferić
Diana Ferić

Državna uprava u Šibeniku upravo provodi postupak smjene Školskog odbora Ekonomske škole  u Šibeniku na zahtjev  prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i  sporta, potvrdila nam je Edita Grubišić, predstojnica tog ureda države uprave. 
Razlog smjene je, kako neslužbeno doznajemo, to što taj školski odbor nije postupio prema rješenju Više prosvjetne inspektorica Službe prosvjetne inspekcije u Splitu koja mu je podnijela prijedlog za razrješenje ravnateljice Ekonomske  škole Ljubice Kardum. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da ravnateljica nije postupala po propisima te jer je zanemarivala i nesavjesno obavljala svoje obveze poslovodnog i stručnog voditelja, priopćili su nam iz te inspekcijske službe 

Postupak  smjene Školskog odbora po zakonu traje 15 dana. Nakon toga će biti imenovo tročlano povjerenstvo koje mora pripremiti izbor novog školskog odbora. To je sve što smo  službenodoznali i o tom nesvakodašnjem slučaju. naime nije  uobičajeno da se školski odbori ogluše na rezultate inspekcijskog odbora i na utvrđene nezakonitosti.

Neslužbeno doznajemo da je inspekcija, uz ostalo,  utvrdila nepravilnost kod upisa u Ekonomsku školu i da su navodno upisivana djeca "preko veze" uz problematične potvrde, a da je  ravnateljicu prijavila jedna profesorica te škole koja ju je optužila za mobbing nakon čega je intervenirala prosvjetna inspekcija. O tom slučaju  sinoć je  obavješteno Nastavničko vijeće koje je imenovalo svog člana u buduće povjerenstvo. Na čelu dosadašnjeg Školskog odbora koji se oglušio na nalaz prosvjetne inspekcije i njihovo rješenje  bila je Suzana Slavica, profesorica u  Ekonomskoj  školi.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3