Datum objave: 15. Siječanj 2013

Šibenska policija zaplijenila čak 21,4 kg marihuane

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveću količinu marihuane u zadnjih 10 godina, čak 21,4 kilograma, zaplijenila je šibenska policija u automobilu koji su zatekli na vozilu vučne službe šibenskih registracijskih oznaka na autocesti Zagreb – Split u blizini čvora Pirovac, a 27-godišnjaka iz Bilica i 30-godišnjak iz Zagreba koji je u bijegu osumnjičili su za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama. Kriminalističkom obradom otkrili su da je uhićenom Biličaninu 27 – godišnji Šibenčanin pružio smještaj kako bi se skrivao od policije pa su njega osumnjičili za pomaganje u počinjenu tog kaznenog djela. Biličanin se nalazi u pritvoru, a za Zagrepčaninom se traga.

Na konferenciji za novinare koju su danas održali Ivica Kostanić, načelnik PU šibenskog kninske sa svojim pomoćnicima priopćeno je da je policija, postupajući po ranije prikupljenim saznanjima tijekom kriminalističkih istraživanja da se više osoba s područja grada Šibenika i Zagreba već duže vrijeme bavi preprodajom marihuane sitnim dilerima i krajnjim konzumentima, 9. siječnja oko 23.45 sati na autocesti A 1, u blizini čvora Pirovac zaustavila vozilo vučne službe na kojem je bio osobni automobil. U njemu je pas specijaliziran za pronalazak droge nanjušio drogu pa je policija pretragom, po nalogu suca istrage Županjskog suda u Šibeniku u njemu pronašla 21 434 grama marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je osumnjičeni 27-godišnjak iz Bilica dogovorio i nabavio tu opojnu drogu od osumnjičenog 30-godišnjeg Zagrepčanina koju je on upakirao i pohranio u navedeni automobil.

Policijski službenici kriminalističkog odjela PU šibensko – kninske su, nalogu suca istrage Županijskog suda, pretražili stan, osobno vozilo i mobitel osumnjičenog 27-godišnjaka. Pronašli su i oduzeli predmete koji se dovode u vezu s tim kaznenim djelom. Zbog interesa istrage Ivica Kostanić nije danas mogao iznositi detalje o tom slučaju zapljene droge za koji se kriminalistička istraga nastavlja tako da nije priopćeno je li vozač vučne službe znao što se nalazi u automobilu koji je „šlepao“. To je, u svakom slučaju, kazao je, prvi slučaj da se droga prevozila vozilom takve službe. Naglasio je da je droga došla sa zagrebačkog područja, a da i njezina zapljena svjedoči o tomu da je marihuana najprisutniji narkotik na šibenskom području.

Iz kategorije: Vijesti