Datum objave: 14. Siječanj 2013

Dr.Željko Burić i Danijel Mileta kandidati HDZ -a za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. Željka Burića i Danijela Miletu Gradski odbor HDZ-a Grada Šibenika danas je službeno predstavio kao kandidate HDZ-a za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Šibenika na predstojećim lokalnim izborima.                                                    

Predstavljajući Željka Burića i Danijela Miletu kao kandidate koji Gradski odbor HGZ-a izabrao jednoglasno nakon temeljitog ispitivanja javnog mnijenja i demokratske unutarstranačke procedure, Goran Pauk, predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika naglasio je da je ovo veliki trenutak za HDZ koji za najodgovornije dužnosti kandidira ljude provjerenih stručnih sposobnosti i ljudskih kvaliteta.

„Izabrali smo kandidate koji će vratiti HDZ- na vlast u gradu Šibeniku i uvjereni smo u njihovu izbornu pobjedu. Jako smo zadovoljni njihovim izborom jer posjeduju sve potrebne kvalitete potrebne za uspjeh.“ – kazao je Goran Pauk.
Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić složio se s ocjenama Gorana Pauka i dodao da će HDZ doći na vlast u Šibeniku:
„Nakon svega lošeg što je napravila aktualna gradska vlast uz kandidate kakve imamo ne dvojima u pobjedu na izborima.“ – naglasio je Ante Kulušić.
Emotivan je bio prvi javni istup dr. Željka Burića kao službenog kandidata HDZ-a za gradonačelnika Šibenika:
„Kao dijete Šibenika, mladić koji je šetao gornjim redom Poljane i vratio se u svoj Šibenik nakon studija u Zagrebu, slušao sam sve te priče kako je Šibenik grad velikih mogućnosti i ogromnih potencijala. Na žalost iste stvari slušam i danas. Sada sam, eto, došao do kandidature za gradonačelnika i prilike da sve te lijepe riječi konačno počnem pretvarati u konkretna djela na dobrobit Šibenika i Šibenčana. Nadam se da će Šibenčani u meni i Danijelu Mileti prepoznati ljude koji naš grad mogu dovesti na ono mjesto koje mu pripada, koje zaslužuje.“ – kazao je Burić te dodao, „Šibenik je sit obećanja, bremenit problemima i opterećen nezaposlenošću i besperspektivnošću, a istodobno je pun ideja, dobrih zamisli i vrijednih projekata koji mu mogu donijeti prosperitet i bolji život. Mi to znamo i možemo promijeniti.“
Danijel Mileta, kao kandidat za zamjenika gradonačelnika naglasio je da on i dr. Željko Burić žele pokazati da je grad moguće voditi drugačije, bolje i uspješnije te da je uvjeren kako će svojim radom dokazati tko su i što su te u cijelosti opravdati povjerenje koje će im građana ukazati na predstojećim izborima.
Na kraju konferencije za novinare na kojoj je HDZ predstavio svoje kandidate za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Šibenika Goran Pauk je najavio da će u Gradu Šibeniku HDZ na izbore ići sam ali da pregovara s potencijalnim koalicijskim partnerima.
„Zbog toga nismo istakli svog kandidata za drugog zamjenika gradonačelnika, kazao je Pauk, To smo mjesto ostavili za eventualnog koalicijskog partnera no spremni smo izaći na izbore i sa sva tri svoja kandidata jer ćemo i u toj varijanti imati ekipu koja će sigurno pobijediti.“
HDZ je svoje kandidate predstavio na konferenciji za novinare koja je bila organizirana tako da promiče novo lice HDZ-a pa je već iz njene scenografije te velikog broja javnih i kulturnih djelatnika, predstavnika društvenih institucija, javnih poduzeća, gospodarstvenika, sportaša, dužnosnika i simpatizera bilo vidljivo kakva će biti izborna kampanja HDZ-a.
 

Iz kategorije: Vijesti