Datum objave: 13. Siječanj 2013

Danas se otvara nova škola na Meterizama

Diana Ferić
Diana Ferić

Suvremena, novoizgrađena osnovna škola Meterize otvara se danas, a vrpcu će prerezati ministar znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanović. Učenici, njih 330, u školske klupe  sjest će sutra. Škola ima 14 učionica, šest za razrednu nastavu i osam za predmetnu nastavu s pripadajućim kabinetima te sportsku dvoranu.

"Škola je, bez ikakve sumnje, jedna od najsuvremenijih obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Opremljena je kompleksom vanjskih igrališta za sve vrste sportova koji se primjenjuju u sklopu nastave tjelesne kulture, a u sastavu škole je i trodijelna sportska dvorana s opremom i teleskopskim tribinama s oko 400 sjedećih mjesta, pogodna i za brojna sportska natjecanja", izjavio je novinarima Petar Baranović uoči svečanosti otvaranja.  

Zanimljivo je da osim  zatvorenog razrednog prostora, svaka od učionica ima malo dvorište tako da djeca, po potrebi, pod nadzorom svojih učitelja mogu boraviti i na otvorenome.Gradnja i opremanje te škole u kojoj će se nastava održavati samo u jednoj smjeni stajali su 28 milijuna kuna. 

Iz kategorije: Vijesti