Datum objave: 11. Siječanj 2013

Zvanje ovčarice i ovčara privuklo žene i mlade u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Diplome i svjedodžbe da su stekli zvanje uzgajivačica i uzgajivača ovaca danas je šibensko – kninski župan Goran Pauk uručio polaznicima strukovnog obrazovanja koje provodi POU „Libar“, a sufinanciraju Šibensko – kninska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).                                                                                                      

Program strukovnog obrazovanja za zvanje uzgajivačice odnosno uzgajivača ovaca kojeg temeljem odobrenja Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta i Ministarstva poljoprivrede provodi Pučko otvoreno učilište  „Libar“ završila su 23 polaznika. Zanimljivo je i znakovito da je riječ gotovo isključivo o mladima među kojima je i neočekivano veliki broj žena. Taj podatak ohrabruje jer je riječ o zajedničkom programu Šibensko – kninske županije i UNDP-a školovanja, edukacije i pripreme uzgajivača ovaca za europsko tržište i tu vrstu poduzetništva u EU.
Župan Goran Pauk i Ivana Laginja, voditeljica područnog ureda UNDP-a naglasili su da ih raduje što su žitelji Šibensko – kninske županije svjesni da danas u suvremenoj poljoprivredi i stočarstvu nema prosperiteta bez znanja.
Polaznici tečaja kojeg su Šibensko – kninska županija i UNDP sufinancirali sa sto tisuća kuna,  po završetku školovanja tijekom kojeg su stekli stručna znanja i vještine o suvremenom uzgoju ovaca i polaganja ispita stekli pravo na upis zvanja uzgajivačica/uzgajivač ovaca u radnu knjižicu.
Danas su diplome da su uspješno završili program strukovnog obrazovanja i stekli zvanje uzgajivačice /uzgajivača ovaca primili Marko Alduk, Pajo Radulović, Ivica Gojčeta, Mladen Grcić, Slobodan Lalić, Mirko Validžić, Dobra Lovrić,  Marko Kero, Dražen Bagić, Dragica Sarić, Goran Brkić, Jerko Zorica, Venčoslav Skračić, Sava Milivojević, Zoran Mrkonja, Hrvoje Vujević, Radojka Erceg, Božo Djak, Marica Šiklić, Slobodan Mlađen, Željko Đakulović, Vlade Zelić i Ivica Klisović.
 

Iz kategorije: Vijesti