Datum objave: 03. Siječanj 2013

"Stepenice smrti" u šibenskoj poliklinici

Diana Ferić
Diana Ferić

Obnovljene stepenice u šibenskoj poliklinici opasne su po život, posebno silazak njima, jer je design nove plastike kojom su obložene takav da vam se, čim u njih pogledate, zavrti u glavi. Jedan od bolničkih nosača je nedavno pao i slomio tri rebra, kazala nam je medicinska sestra koja radi na šalteru jedne od ambulanta. Nakon toga je ispričao da mu se to dogodilo upravo zbog novog izgleda stepenica od kojeg mu se zavrtjelo u glavi i izgubio je kontrolu. Navodno je silazeći tim obnovljenim stepenicama već palo desetak pacijenata, ali su prošli bez većih ozljeda.

Dobar potez uređenja stepenica u Poliklinici koje su bile neuredne i zapuštene tako se pretvorio u suprotnost – postale su stepenice straha. Čistačica u Poliklinici nam je potvrdila kako joj se pranje tih stepenica pretvorilo u jezu jer čim pogleda u njih gubi ravnotežu. Ravnatelj šibenske opće bolnice dr Željko Burić je, kako smo doznali, upoznat s pritužbama u vezi s novouređenim stepenicama kojima je i sam prošao.

Čeka se  hoće li išta poduzeti kako bi se njima  moglo kretati  bez straha i ugrožavanja života, prije nego što još netko ne zavši kao bolnički nosač. Nakon njegovog obilaska, doznajemo od osoblja u Poliklinici, postavljen je reflektor na kraju stepenica, ali su one zbog odsjaja svjetla reflektora postale još opasnijima.

Iz kategorije: Vijesti