Datum objave: 11. Listopad 2011

Mali kartingaš Franko Škugor završio sezonu na trećem mjestu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Petogodišnji kartingaš Franko Škugor i dalje niže odlične rezultate kao vozač auto karting kluba Šibenik. Ovih dana nastupio je i na zadnjoj, 8. utrci "Sportstil Kupa" i "Memorijala Antuna Želje Martinovića“, koja je održana kod slovenskog grada Ptuja i u svojoj klasi R-1 Mini 50 osvojio sedmo mjesto koje mu je donijelo važne bodove, tako da je u finalnom plasmanu sezone zauzeo odlično 3. mjesto. U završnom poretku Memorijala „Antuna Želje Martinovića", Franko je na kraju bio još nevjerojatniji, drugi.
Mali Franko unatoč svojim godinama utrke odrađuje s lakoćom, unatoč velikim udaljenostima i lošim uvjetima za treniranje. U sezoni 2011. u njegovoj klasi natjecalo se 11 vozača u dobi između 5 i 8 godina, a mali Franko sa ocem Hrvojem stalno je bio na relaciji Hrvatska- Slovenija- Italija.
U kolovozu i rujnu je vozio utrke u Italiji, na stazi Alberone u Cividaleu te na stazi Hajdoše pored Ptuja u Sloveniji. Škugor je vozio po paklenim vrućinama i osvajao bodove, a u međuvremenu trenirao po raznim improviziranim lokacijama oko Zadra i u Novom Marofu. U Šibeniku, podsjetimo, još ne postoji kvalitetna karting staza, čime su ovi uspjesi malog Franka još značajniji.
O njegovim najnovijim uspjesima obavijestio nas je njegov ponosni otac, Hrvoje Škugor, ujedno i Frankov vozač, mehaničar, trener i glasnogovornik koji i ovom prilikom zahvaljuje ljudima iz škole košarke "Dražen Petrović" i ženskog odbojkaškog kluba "Šibenik" na pomoći u osiguranju prijevoza na trkalište, te nekolicini prijatelja koji su na svoj način pomogli da se odradi ova teška sezona u karting sportu. U nadi da će se malim pilotima do naredne sezone osigurati bar osnovni uvjeti za trening u Šibeniku, čestitamo genijalcu Franku i želimo u još uspješniju iduću sezonu.
 

Iz kategorije: Sport