Datum objave: 29. Rujan 2011

Vaterpolo: Šibenčanima za dlaku izmakao bod

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mladi šibenski vaterpolisti, predvođeni Nizozemcem Robinom Lindhoutom, pružili su iznimno veliki otpor favoriziranoj Budvi sinoć u Crnici, piše Sportnet.  Crnogorci su slavili sa 8:7, a domaćini su imali su i tri prilike za izjednačenje, od čega posljednju u zadnjoj minuti utakmice, ali nisu uspjeli.
Već u prvom napadu na utakmici gosti su poveli: isključen je povratnik u šibensku momčad Španja, a kaznio je to Vukčević. I u sljedećoj akciji Budva je poentirala, ovaj put preko Radovića. Prvi šibenski gol postigao je Belamarić, nakon odličnog proigravanja Lindhouta. Još jedan gol s istim brojem igrača u bazenu Budva je postigla i za 3:1, ovog puta preko Tičića. Za 2:3 na kraju prve četvrtine precizan je bio Sabioni iz peterca.
Na nova dva gola prednosti na početku druge četvrtine vraća Brguljan. A tek tada, u desetoj minuti, prve obrane golmana, Jukića na jednoj, odnosno Lazovića na drugoj strani. S tim početnim obranama kao da im se otvorilo, pa se do kraja prvog poluvremena mreže više nisu tresle, premda je domaći centar Stojanović imao dvije vrlo dobre prilike.
Drugo poluvrijeme pogotkom otvaraju domaćini, Lindhout je lobovao Lazovića za 3:4. Tičić poslije izrađene akcije vraća na plus dva, no, vrlo kratko, jer je Stojanović golom završio dobru akciju sa Šarićem. Do kraja treće četvrtine Budva je postigla još dva gola, oba puta s igračem više – precizni su bili Brguljan i Tičić.
I zadnju dionicu igre golom otvara Nizozemac u šibenskim redovima. Isti igrač i u sljedećem napadu pogađa, ovog puta s igračem više (prvi gol s brojčanom prednošću u trećem pokušaju). Nošeni bodrenjem s tribina zaprijetili su Šibenčani i izjednačenjem, ali nisu uspjeli, kaznio je to odmah na drugoj strani Trbojević, praktički s istekom napada. Šarić smanjuje na 7:8 dvije minute i 50 sekundi prije kraja utakmice.
Imaju domaćini ponovno napad za izjednačenje, ali ne uspijevaju ni ovog puta. Treću priliku donosi im vratar Jukić obranom crnogorskog napada, pa premda su imali i igrača više izgubili su Šibenčani loptu i pobjeda je ostala Budvi.
U utakmici u kojoj su gosti imali gotovo tri puta više brojčanu prednost u bazenu, najefikasniji su bili Lindhout i Tičić s po tri gola. (hrsport.com)

Iz kategorije: Sport