Datum objave: 11. Srpanj 2011

Juniori Šibenika viceprvaci Hrvatske!

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Na finalnom turniru održanom od četvrtka do nedjelje u Zagrebu, mladi šibenski vaterpolisti pokazali su odličnu igru i odigrali pet odličnih susreta. Detaljan izvještaj prenosimo sa službene stranice VK Šibenik.  Od tih pet, tri utakmice su završile slavljem narančastih, jedna remijem i jedna (ona najvažnija) porazom od novih/starih prvaka – splitskog Mornara. Šteta za zlato jer je igra šibenskih juniora bila maštovita, odlučna – ona prava. Ipak, splićani su jednostavno fizički nadjačali narančaste i uzeli zlato iako (realno gledajući) igra šibenskih juniora nije nimalo zaostajala za onom njihovih vršnjaka iz Splita.
Prije turnira, kapetan naših juniora rekao je kako će skupina biti teška – i uistinu je bila. U prvom susretu uspijeli smo se vratiti sa zaostatka 6:2 i na kraju remizirati s POŠK-om (6:6). Protiv Medveščaka je bilo donekle lakše (12:8), ali unatoč tome polufinale nije bilo osigurano. Za prolaz (i eventualno prvo mjesto skupine) valjalo je pobijediti domaćine – jaku Mladost. To je i uspješno obavljeno. Sjajnom igrom uspijeli smo doći do prednosti i držati je do kraja pa smo zasluženo slavili i nad zagrepčanima (7:6). Trud se isplatio jer je donio lakšeg protivnika u polufinalu – splitskog Jadrana. Iako smo se u kvalifikacijama s istom momčadi dosta mučili (doma pobijedili, u gostima izgubili), u polufinalu smo ih s lakoćom prošli (14:10). Taj podatak možda i najbolje govori koliko su korisne bile višemjesečne pripreme juniora i kako se trud na kraju ipak isplati.
Onda je došlo to nesretno finale. Isto ono u kojem smo prije nešto manje od godinu dana u ovoj kategoriji pobijedili Juga i na najbolji mogući način okončali sezonu. Međutim, danas sreća i realizacija igrača više nisu bili na našoj strani. Dobro smo otvorili – poveli sa 3:0 nakon prve četvrtine, ali onda kao da se stalo. Mornari su zakrpali rupe u svojoj obrani i do poluvremena došli na 3:3, a nakon tri četvrtine i do 4:4. U posljednjem kvartalu igre do izražaja je došla upravo ta fizička sprema koja je ipak na strani splićana, pa su oni i poveli prvo sa 5:4, a potom i 6:4. Narančasti su uspijeli smanjiti na 6:5 do kraja, ali to je bilo to. Zadnji napad nije iskorišten, pa kući odlazimo sa srebrom oko vrata. Jedini minus našim viceprvacima jest ta realizacija igrača više u finalu s kojom se možda moglo i više napraviti. Unatoč tome, juniorima itekako valja čestitati jer su pokazali da nema ekipe protiv koje ne mogu igrati, a da je bilo malo više sreće, zlato je moglo doći i u Crnicu.

Tekst i foto: VK Šibenik

Iz kategorije: Sport