Datum objave: 04. Srpanj 2011

Vaterpolo: Juniori Šibenika prvaci Hrvatske

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mlađi juniori Šibenika novi su prvaci Hrvatske. U četiri dana turnira na Zenti i pet utakmica superdominantno su prošli sve protivnike i na kraju zasluženo ubrali nagrade za mukotrpan rad, prenosimo sa službene stranice VK Šibenik. U finalnoj utakmici završnice prvenstva, koja se igrala na splitskoj Zenti, pobijedili su vršnjake iz Mladosti rezultatom 8:7, nakon produžetaka.
U borbi za treće mjesto, Jadran je u splitskom derbiju bio bolji od POŠK-a, Medveščak je slavio protiv Juga u borbi za peto, dok je Mornar pobjedom protiv Opatije zauzeo sedmo mjesto.
Najboljim igračem završnice proglašen je Antonio Buha iz POŠK-a, Matej Matijević iz Mladosti najbolji je vratar dok je Antun Goreta iz Šibenika s ukupno postignutih 18 golova najbolji strijelac.
„Cijeli turnir smo odigrali izvanredno, pogotovo obrambene zadaće koje smo na treninzima posebno uvježbavali, mislim da smo potpuno zasluženo postali prvaci države jer smo ostvarili 5 sjajnih pobjeda od kojih je najvažnija pobjeda u finalu nad našim vječnim suparnikom – Mladosti iz Zagreba i ovo prilikom zahvaljujem i čestitam trenerima Denisu Šupi i Brunu Sabioniu kao i svim svojim suigračima jer smo pokazali da naš vaterpolo ima svijetlu budućnost“, kazao je Luka Nimac nakon susreta.
Ništa manje euforičan nije bio niti trener mlađih juniora Denis Šupe koji je, sa svojim igračima, uspio u dva mjeseca doći sa 5. do 1. mjesta. „Prvaci Hrvatske!!! Mislim da sam izgovor tih riječi govori dovoljno. Apsolutno čestitam mojim momcima koji su pokazali snagu i karakter kroz cijeli turnir, a naročito u finalu. Grupa nam je bila teška, ali smo se iz utakmice u utakmicu dizali i igrali sve bolje. Zasluženo smo došli do finala i tamo bez glavnog igrača i kapetana – Gorete u zadnje dvije četvrtine i dva produžetka došli do zlata. Još jednom bi se htio zahvaliti svima, a naročito svojim igračima od kojih (ovo ponavljam po tko zna koji put) očekujem profiliranje i ozbiljno konkuriranje za prvu momčad ne samo Šibenika, nego u narednom periodu i A reprezentacije Hrvatske.“

 

Iz kategorije: Sport