Sidebar Menu

Datum objave: 17. Prosinac 2010

HNS izbori:Šibenski favorit Štimac izgubio!

Diana Ferić
Diana Ferić
Neuništivi Vlatko Marković ostaje predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Protukandidatu Igoru Štimcu za kojega je navijala cijela Dalmacija pa tako i delegati iz šibenskog ogranka HNS-a, nedostajao je samo jedan glas za poravnanje s Markovićem koji je usprkos Štimčevim nastojanjima i nakon mjeseci gadne predizborne kampanje uspio zadržati svoju čvrstu poziciju u kući hrvatskog nogometa u Rusanovoj ulici. Od jutros je atmosfera u zagrebačkom hotelu Westin gdje se izbori za predsjednika HNS-a održavaju, na rubu skandala, a incidenti se redaju čitavoga dana."Tužno je bilo danas na skupštini HNS-a, bilo je jadno sve ovo što se događalo. Hrvatski nogomet to nije zaslužio, nije zaslužio da se ljudi iz nogometa tako odnose prema njemu. nažalost, naš kandidat Igor Štimac nije uspio pobijediti, ali svejedno čestitam Vlatku Markoviću, kao što je to napravio i Igor Štimac" rekao nam je u telefonskoj izjavi s mjesta događaja šibenski delegat u skupštini HNS-a Ante Kulušić koji nam je ranije, odmah nakon glasovanja i javio da je Marković dobio Štimca rezultatom 25 naprama 24 glasa. Inače, Kulušić je očekivano dobio svoju poziciju člana izvršnog odbora HNS-a jer bio je jedini kandidat iz Šibensko-kninske županije." Štimac i mi koji smo bili za njega izgubili smo danas, ali ova skupština je poraz za cijeli hrvatski nogomet. Pređena je granica normalnog i u borbi za glasove pobjednik je presao rubikon...Tužno" napisao je na svom Facebook profilu nakon Skupštine šef šibenskog prvoligaša i župan Šibensko - kninski Goran Pauk.Više informacija o današnjem, ključnom izboru za prvog čovjeka HNS-a, možete pročitati u izvještaju naboljeg hrvatskog sportskog portala Sportnet-a:Nakon duge i burne skupštine izabran je predsjednik HNS-a, a povjerenje je ponovno dobio Vlatko Marković. Omjer glasova bio je 25 - 24 u korist Markovića.
Više od tri sata trajala je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojem je izabran novi predsjednik. Svoju će funkciju zadržati Vlatko Marković, koji je za jedan jedini glas nadjačao svog protukandidata Igora Štimca.Samom procesu glasovanja prethodila je bila-bi-smiješna-da-nije-žalosna rasprava, koja je svoj uvod imala u verbalnom sukobu koji se zamalo razvio i u fizički obračun. Sporan je prije svega bio mandat delegata Previšića iz Dubrovačko-neretvanske županije, kojemu je poslije izbora Štimac poručio da je on odlučio pobjednika.Bez problema nije prošao ni redovni dio procedura poput izbora radne komisije, a verifikacijska je komisija potom trebala potvrditi pravo pojedinih delegata da daju svoj glas.Svoja su mišljenja, kako za govornicom, tako i izvan nje, na pristojnije i manje pristojne načine, iznosili razni sudionici skupštine, uključujući Štimca, Zdravka Mamića, Zorana Brlekovića te Ante Vučemilovića, predsjednika verifikacijske komisije.Štimac je za legitimne delegate iz Dubrovačko-neretvanske županije smatrao Jurjevića i Veića, ali je ponešto nejasnim glasovanjem, iznad kojeg je ostalo dosta pravnih upitnika, odlučeno da će tu županiju ipak predstavljati Veić i ranije spomenuti Previšić.Ujedno je potvrđena odluka da će liga 12 zaživjeti godinu dana kasnije od predviđenog, odnosno da će se i iduće sezone u 1. HNL natjecati 16 klubova, a ostale su teme, poput hrvatskog domaćinstva Europskog prvenstva u futsalu, ostale u dubokoj sjeni još jedne odluke o kojoj će se dugo raspravljati... (Hrsport.net)
Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam