Datum objave: 17. Travanj 2024

VESLANJE / Na regati za Kup Dalmacije 2024. „Krka” nadmašila konkurenciju iz 11 dalmatinskih klubova i osvojila najviše bodova

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na regati za Kup Dalmacije 2024. koja je održana na regatnoj stazi u Zatonu u VK „Krka” natjecao se sa 6 veslačica i 37 veslača u 23 posade u kategorijama od mlađih kadeta do seniora. Zlatne medalje osvojili su: Marko Škugor, David Mukić, Josip Vučenović, Martin Bilić i Marijeta Slugan (korm.) u školskom četvercu (GIG) za mlađe kadete; Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić s Fabiom Peruško (kolegom iz VK „Istra“ Pula) u četvercu bez kormilara starijih juniora; Grgo Ćaleta Car u prvoj skupini samaca za mlađe kadete; Jerko Petrović, Franko Šarić, Vice Alfier i Šime Grubišić i Marijeta Slugan (korm.), četverac sa kormilarom mlađih juniora; Nato Alfier, Jakov Mikulandra, Lovre Palinić i Karlo Svirčić, četverac na pariće mlađih juniora te Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić s Fabiom Peruško (kolegom iz VK „Istra“ Pula) u četvercu bez kormilara za seniore.

Srebrne medalje osvojili su: Rita Eva Ukić u samcu za starije kadetkinje; Max Doodney i Šime Slavica u dvojcu na pariće za starije juniore; Franka Zorčić u samcu za starije juniorke; Marko Martinović u samcu za starije juniore; Gabriel Mečev i Marko Rossini u dvojcu na pariće za starije kadete; Mate Jakelić u samcu za starije kadete i Tara Doodney u samcu za mlađe juniorke.

Brončane medalje osvojili su: Karlo Ofner, Stipe Macura, Fran Aužina, Karlo Palinić i Josip Papak (korm.) u školskom četvercu (GIG) za mlađe kadete; Vito Jakoliš i Bartol Medić u dvojcu na pariće za seniore te Kiara Ofner i Marijeta Slugan u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

U zbirnom plasmanu među 15 klubova koji su se natjecali „Krka” je bila prva s 240 osvojenih bodova, drugo mjesto je osvojio „Mornar“ iz Splita s 231 bodom, a treći „Jadran“ iz Zadra s 215 bodova.

 

Iz kategorije: Sport