Datum objave: 26. Ožujak 2024

Šibenski krkaši na Otvorenom prvenstvu Zagreba u veslanju osvojili tri zlatne i jednu brončanu medalju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon odluke Uprave VK „KRKA“ o odgodi održavanja regate koja se trebala održati 24. ožujka u Šibeniku-Zaton trener Radečić poveo je nekoliko posada tog kluba u Zagreb na jednodnevnu regatu „Otvoreno prvenstvo Zagreba“ i postigli su odlične rezultate osvojivši tri zlatne i jednu brončanu medalju.

Na tom su natjecanju sudjelovali članovi tri dvojca bez kormilara za starije juniore te dva četverca na pariće mlađih juniora, sveukupno 14 veslača. Cilj odlaska na to natjecanje bio je u prvom redu obnoviti gradivo veslanja u obilježenoj veslačkoj stazi, jedinoj takvoj u Hrvatskoj, a onda i provjera trenutnih mogućnosti mladića iz Šibenika u sportskom srazu s vršnjacima iz klubova s kontinenta, Istre i Hrvatskog primorja. 

U disciplini „dvojac bez kormilara“ bilo je prijavljeno ukupno 10 posada od koji čak tri iz Šibenika. Posadu KRK1 činili su Jakov Slavica i Franko Dobra, KRK2 Marko Martinović i Nikola Knežić, te KRK3 Šime Slavica i Duje Garma. Natjecanje juniora počelo je jutarnjim eliminacijama kada su KRK1 i KRK2 bez posebnog napora prošli u A-finale, što na žalost nije uspjelo Šimi i Duji u KRK3. U A-finalu, održanom po prilično jakom vjetru, Jakov i Franko osvojili su prvo mjesto, dok su Marko i Nikola bili treći.

U svakom slučaju radi se o lijepom uspjehu za momke koji se nikad ranije nisu sustavno pripremali za natjecanje u ovoj disciplini. Naime sva četvorica su već iskusni skuleri, ali s jednim veslom u rukama trenirali su samo nekoliko puta pa njihov uspjeh tim više budi nadu da i u jačoj konkurenciji mogu imati zapaženu ulogu kako u dvojcu, tako i u četvercu „bez“. Uspjeh je tim veći jer se veslalo po jakom jugozapadnjaku koji je poprilično smetao svim posadama, a novajlijama u dvojcu pogotovo”, kažu u upravi VK Krka.

U četvercima na pariće u čamcu kao KRK1 sjedili su Šime Grubišić, Vice Alfier, Franko Šarić i Jerko Petrović, dok su KRK2 činili Karlo Svirčić, Lovre Palinić, Jakov Mikulandra i Nato Alfier. U ovoj disciplini bilo je devet prijavljenih posada raspoređenih u dvije grupe, ali se u ovom uzrastu, zbog jednodnevnog karaktera Regate, nisu veslale eliminacijske utrke nego su održane utrke u okviru dvije grupe pa smo tako imali pobjednike u svakoj od grupa. Na naše zadovoljstvo u obje grupe uvjerljivo su pobijedili mladi krkaši!

Tako se 5 posada krkaša u Šibenik vratilo s tri osvojene zlatne medalje i jednom brončanom što je lijepa najava za nastup na predstojećoj izuzetno važnoj regati „Croatia Open“ koja će se za dva tjedna održati također u Zagrebu.

Uprava, kao i više puta do sada, zahvaljuje OKK „Dražen Petrović“ na ustupljenom kombi-vozilu.

 

Iz kategorije: Sport