Datum objave: 09. Siječanj 2024

PROMOCIJA / Predstavljena monografija o šibenskom vaterpolu "Sunčana strana Crnice" autora Ive Mikuličina

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu 70 godina šibenskog vaterpola u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića danas je predstavljena monografija autora Ive Mikuličina pod nazivom „Sunčanom stranom Crnice“.

U ime Grada Šibenika prisutnima se obratio Paško Rakić koji je istaknuo kako je gradska uprava prijatelj sporta što je vidljivo kroz djelovanje Zajednice sportova grada Šibenika i Javne ustanove Športski objekti Šibenik.

Kao što se dičimo kulturnim institucijama u Šibeniku, možemo se podičiti i sportskim kolektivima i institucijama, a u tu skupinu svakako spada i Vaterpolski klub Solaris. Vrijeme je i mjesto da vam čestitam 70 godina predanog rada i velikih sportskih uspjeha“, kazao je Rakić te se na trajnom zapisu o 70 godina šibenskog vaterpola zahvalio i autoru monografije Ivi Mikuličinu.

Najstariji član Vaterpolskog kluba Solaris Bojan Krvavica prisjetio se prvih dana organiziranog vaterpola kada su trenirali u Paklenoj, potom prelaska na otvoreni bazen u Crnici, pa u zatvoreni bazen u Solarisu te naposljetku u sadašnji „dom“ – zatvoreni bazen u Crnici.

Autor monografije Mikuličin na kraju je istaknuo kako knjigu napisao pod motom „Moj grad, moj klub“.

FOTO: Grad Šibenik

 

Iz kategorije: Sport