Datum objave: 15. Studeni 2023

PLIVANJE / Uspješni nastupi plivačica i plivača PK „Šibenik” u Otvorenoj ligi i na međunarodnom plivačkom mitingu Mladost.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U prvom kolu otvorene lige za mlađe kadate i početnike, najmlađi, plivačice i plivači PK „Šibenik” Tereza Labaš, Laura Ljepava, Jakov Tabula i Lovre Grguričin nastupili su u disciplini 25m noge s daskom. Tereza Labaš zlato, a Laura Ljepava osvojila brončanu medalju. U disciplini 25m leđno nastupili su Leona Pešić, Freja Petrović i Luna Levarda te Duje Papak i Ivano Slamić u konkurenciji plivača 2014. godišta te Nikša Mimica, Vice Mikulandra, Davud Tatar, Ante Žaja, Mihovil Čogelja, Bruno Gulin i Šimun Ujaković. Luna Levarda u konkurenciji plivačice i zauzela je 9. mjesto, Nikša Mimica s osvojenim 5. mjestom.

Odmah nakon prvog kola Otvortene lige plivačice i plivači PK „Šibenik” nastupili su na međunarodnom plivačkom mitingu Mladost u Zagrebu, jednom od najmasovnijih natjecanja u malim bazenima. Sudjelovalo je 511 natjecatelja iz 54 kluba. Uz plivače iz Hrvatske sudjelovali su još natjecatelji iz Italije, Slovenije, BiH i Srbije. Za PK „Šibenik” u mlađe juniorskoj konkurenciji nastupili su su Josip Bepo Srzić i Šimun Srzić. Josip Bepo je izborio nastup u finalima u sve 4 natjecateljske discipline, a Šimun u dvije. U finalima Josip Bepo je uz 3 osobna rekorda došao do dvije srebrne medalje, a Bepo je osvojio drugo mjesto u disciplinama 100 mješovito i 100 prsno. Šimun Srzić je najbolji nastup imao u disciplini 400 slobodno u kojoj je doplivao do srebrne medalje.

 

Iz kategorije: Sport