Datum objave: 13. Studeni 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / SKK Šibenik u Zagrebu zabilježio još jednu uvjerljivu pobjedu

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik u drugom kolu nastavio je u pobjedničkom tonu svladavši Rubber Duckies 69-48.

Od samog starta Šibenčani su nametnuli tempo i već nakon prvih deset minuta vodili 23-8. U drugoj dionici 'patkice' su preko svojih visokih igrača nešto smanjile zaostatak, ali narančasti su tricama Baljkasa konstantno držali razliku, a tu su im pomagali i napadački skokovi Skorića i Petkovića koji su uz to lakoćom probijali vanjsku liniju protivnika.

Od osam razlike na poluvremenu, Šibenčani su u trećoj četvrtini brzinski napravili 12 i više, a naposljetku se do kraja utakmice razlika samo povećavala, završivši s krajnjih +21. 'Narančasti' su kroz susret dominirali u svakom segmentu igre, od skoka, šuta do asistencije, a posebno se briljantnom šuterskom partijom istaknuo Ivan Baljkas koji je zabio sedam trica i ukupno 25 poena.

Odličnu su utakmicu odigrali i starteri na bekovskim pozicijama. Karlo Petković zabio je 10 poena, ali s čak 13 skokova i sedam asistencija, dok je Luka Skorić svojih 13 poena napotpunio sa šest skokova. Dvoznamenkast je bio i Krste Slavica s 13 poena i pet skokova.

Šibenčani će u trećem kolu igrati s Hacklerima koje su prošle godine izbacili u četvrtfinalu natjecanja.

SKK Šibenik: Baljkas 25, Skorić 13, Slavica 13, Petković 10, Lučev 6, Šolić 2, Mioč, Kulušić

 

Iz kategorije: Sport