Datum objave: 25. Svibanj 2023

UTAKMICA VISOKOG RIZIKA / Navijači Hajduka na Rujevici zapalili desetak sjedalica i izazvali požar

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija u srijedu uoči i tijekom nogometne utakmice između HNK Hajduk i HNK Šibenik na stadionu Rujevica u Rijeci, koja je bila proglašena utakmicom visokog rizika privela 45 navijača, priopćili su.

Navijači su privedeni sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog posjedovanje sredstava pogodnih za napad i maskiranje te stoga što su bili bez ulaznica, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru.

 

Tijekom utakmice je na istočnoj tribini stadiona Rujevica, na kojoj su bili isključivo navijači Hajduka, zapaljeno desetak plastičnih sjedalica. Vatrogasci su nakon nekoliko minuta ugasili požar. Prema prvim informacijama policije, nije bilo značajnijih incidenata vezanih uz ovu utakmicu, a detaljno izvješće bit će sutra.

Kup je osvojio HNK Hajduk pobjedom nad HNK Šibenik od 2:0.

Finale je proglašeno utakmicom visokog rizika pa je policija poduzela opsežne radnje i mjere iz svoje nadležnosti. Dolazak navijača obiju dalmatinskih klubova do stadiona na Rujevici proveden je uz policijsku pratnju.

Prodano je oko 6500 ulaznica. Sjeverna tribina bila je rezervirana za oko 1000 navijača Šibenika, a jug i istok za navijače Hajduka.

Više stotina navijača Hajduka u srijedu je na utakmicu krenuo iz Splita "Bilim vlakom". Kompozicija je stigla do željezničke postaje Škrljevo, odakle su navijači u pratnji policije stigli do stadiona. Mnogo navijača Hajduka, kao i većina navijača Šibenika prema Rijeci se uputio osobnim automobilima i kombijima. Prihvatni punkt za navijače Hajduka bio je na lokaciji Kikovica – Soboli, kod naplatne postaje na izlazu s autoceste Rijeka – Zagreb na Grobničkom polju. Od tog mjesta su u organiziranoj koloni dopraćeni do Rujevice.

Iz kategorije: Sport