Datum objave: 22. Svibanj 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / Šibenčani konačno svladali "tvrd orah" lige, pobijedili su FSB -ovce

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik u drugoj utakmici polufinala FERbasket lige slavio je protiv FSB-a 57-48.Šibenčani su protiv FSB-a slavili prvi put nakon čak šest uzastopnih poraza, uključujući i u prvoj polufinalnoj utakmici.

Pomalo standardno za "narančaste", u utakmicu se ušlo dosta lošije od protivnika te je nakon pet i pol minuta bilo čak 11-2 za FSB. Ipak, Šibenčani su se ubrzo trgnuli, a u drugoj četvrtini bitna je bila serija trica kojom su se malo i odvojili od protivnika. Stavljali su trice Baljkas, Marin, Skorić i Lučev, a odličnom obranom protivnik je bio znatno usporen u odnosu na uvodne minute susreta.Početak treće dionice donio je malo lošiju igru na obje strane terena, no usprkos tomu, FSB nije uspio to kapitalizirati, te Šibenčani s osam poena razlike, s koliko se išlo na poluvrijeme, to i povećavaju na +9. U zadnju četvrtinu ušlo se s +11, a Šibenčani su i tu nastavili s odličnom obranom, dok su ključna polaganja zabijali Pulić, Skorić i Pancirov Paško, dok je Lovre Pancirov s dvije trice zaredom u posljednjoj četvrtini stavio točku na i. 

Najbolji strijelac bio je Luka Skorić s 15 poena, a dvoznamenkasti su bili i Lovre Pancirov te Josip Marin s po 11 poena.

Serija je sad izravnata na 1-1 te se igra na dvije pobjede za plasman u finale. Tamo će se sve odlučiti u jednoj utakmici. Datum polufinalne majstorice još nije odlučen.

 

 

 

Iz kategorije: Sport