Datum objave: 19. Svibanj 2023

NOGOMET / Ako „Šibenik” danas pobjedi „Osijek”, pa sutra„Gorica” izgubi od „Varaždina”, a onda da „Šibenik” ne izgubi od „Hajduka”... možda ipak o(p)stane u 1. ligi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik” danas u 18 sati na svom terenu igra super važnu utakmicu protiv „Osijeka” za eventualni opstanak u Prvoj ligi. Situacija je manje više jasna, a matematika jednostavna. Ako „Šibenik” danas pobjedi „Osijek”, pa sutra„Gorica” izgubi od „Varaždina”, a onda da „Šibenik” ne izgubi od „Hajduka”, a „Gorica” izgubu od „Dinama”... možda „Šibenik” ipak o(p)stane u 1. ligi.
To je optimistična dijagnoza jer „Šibeniku” u završnici 1. HNL nije išlo dobro. „Gorica” njegov glavni konkurent za ispadanje iz 1. lige
probudila se završnici i u posljednjih 13 kola je osvojila 12 bodova više od njega. „Šibenik” je nakon sjajne nezaboravne serije remija lagano, ali sigurno tonuo i konačno potonuo na začelje i manje više sam sebe doveo u situaciju da se plasira – u 2. ligu.
Ipak, nada umire posljednja, a čuda se događaju. Uostalom
ako je „Gorica” mogla nadoknaditi -10, zašto „Šibenik” ne bi mogao -2?”. „Šibenik” samo mora u posljednje dvije utakmice na bilo koji način osvojiti tri boda više od „Gorice” inače će finale Kupa Hrvatske protiv „Hajduka” igrati kao drugoligaš.

Iz kategorije: Sport