Datum objave: 26. Travanj 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / Šibenski košarkaški klub u Zagrebu postigao uspjeh u četvrtfinalnoj seriji FERbasket lige

Diana Ferić
Diana Ferić


Studentski košarkaški klub Šibenik izveo je preokret u četvrtfinalnoj seriji FERbasket lige te slavio u odlučujućoj utakmici protiv FINA Hacklera 64-54.

Kao i puno puta ranije, ulaz u utakmicu za Šibenčane je bio dosta nezgodan te su nakon prvih pet minuta gubili čak 7-2. Usprkos tomu što je napad malo proradio, obrana je i dalje kaskala, pa su Hackleri kroz drugu četvrtinu neprestano imali prednost, u jednom trenutku čak i od devet razlike.

Na predah se otišlo s 29-22, a onda je treća četvrtina krenula furiozno. Šibenčani su prvih pet minuta te dionice igre nadigrali Hacklere 14-3 i preokrenuli utakmicu u svoju korist, a do kraja treće četvrtine pobjegli su na +13. Nizale su se trice Marina i Baljkasa, a kad bi stalo sve drugo, prodorima su iz ničega koševe donosili Pulić i Skorić.

Posebice je u tim trenutcima bio bitan doprinos Lučeva na skoku, naročito onom napadačkom, a kvalitetne je minute u tom periodu donio i Paško Pancirov kvalitetnim razigravanjem i dobrom obranom na protivničkim bekovima. 

Odličnom timskom obranom na svim pozicijama Šibenčani su utakmicu mirno priveli kraju i zaključili preokret te prošli u polufinale gdje ih čeka prvoplasirani FSB, koji im je dosad uvijek bio nepremostiva prepreka usprkos tomu što se svaka utakmica odlučivala u posljednoj minuti.

SKK Šibenik: Marin 24, Pulić 12, Skorić 11, Baljkas I. 6, Pancirov L. 6, Šolić 3, Lučev 2, Mioč, Pancirov P., Baljkas A.

Iz kategorije: Sport