Datum objave: 24. Travanj 2023

KICKBOXING / Trijumf „Dalmatina” na Prvenstvu Hrvatske; Snježana Prgomet i Nives Radić prvakinje su, a Laura Lokas i August Lambaša doprvaci Hrvatske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Snježana Prgomet i Nives Radić prvakinje su, a Laura Lokas i August Lambaša doprvaci Hrvatske u low kicku za juniore i seniore, te light kontactu za starije kadete. Na natjecanju je nastupilo 269 natjecatelja iz 47 klubova iz cijele države.
Šibenske kickboxerice članice kluba „Dalmatino” Snježana Prgomet i Nives Radić apsolutno su dominirale u seniorskoj konkurenciji i potvrdile svoj reprezentativni status. Snježana je rutinski u finalu svladala protivnicu iz Zagreba, a Nives je pobijedila predajom protivnice.
Laura Lokas u konkurenciji juniorki do 56 kg i August Lambaša u konkurenciji starijih kadeta do 47 kg borili su se u starijim dobnim skupinama kojima ne pripadaju jer su oboje superiorni i svoju generaciji nemaju protivnike koji su im dorasli. Laura Lokas je u prvoj borbi pobijedila protivnicu iz Buja na bodove, u drugoj nokautom protivnicu iz Sinja, da bi u finalu izgubila podijeljenom sudačkom odlukom od protivnice iz Splita. 
August Lambaša je u prvoj borbi svladao protivnika iz Rijeke, u drugoj borbi protivnika iz Benkovca, da bi u finalu tijesno izgubio od borca iz Pule. Natjecateljima je u kutu bio trener Damir Lambaša.

Iz kategorije: Sport