Datum objave: 17. Travanj 2023

KARATE / Na izbornom natjecanju za Prvenstvo Balkana karatašice i karataši „Osvita” postigli najveće uspjehe u 55-godišnjoj povijesti kluba.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Karatašice i karataši šibenskog karate kluba „Osvit” postigli su na Kupu Hrvatske koji je ujedno bilo i izborno natjecanje za Prvenstvo Balkana, najveće uspjehe u 55-godišnjoj povijesti kluba. Nastup za izabranu vrstu Hrvatsku izborilo je devetero Osvitovih karatašica i karataša; Marta Zorica, Mia Ninić, Marijeta Čaleta Car, Ena Bilić, Teodora Antić, Borna Belamarić, Lovre Vućak, Niko Radovčić i Mateo Ninić.
U ekipom dijelu natjecanja ženska ekipa „Osvita” u satsvu Marta Zorica, Mia Ninić, Marijeta Čaleta Car i Ena Bilić, osvojila je prvo mjesto i kup Republike Hrvatske.
U pojedinačnoj konkurenciji medalje su osvojile Marta Zorica i Marijeta Ćaleta Car brončane te kod muškaraca Borna Belamarić srebrnu te Lovre Vučak brončanu medalju.

Na kupu Hrvatske nastupilo je 333 najbolja natjecatelja iz 57 klubova, a po broju reprezentativaca koji će nastupiti na prvenstvu Balkana „Osvit” zauzima visoko 6. mjesto.

Iz kategorije: Sport