Datum objave: 05. Travanj 2023

NOGOMET / Povijesna pobjeda! „Šibenika” pobjedom nad „Dinamom” izborio finale Hrvatskog kupa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik” je ostvario povijesnu pobjedu, dobio je „Dinamo” u polufinalu Hrvatskog kupa i izborio finale prvi puta nakon 2010. godine. Činilo se da „Šibenik” nema izgleda protiv nešto oslabljenog, ali razigranog „Dinama” koji je na Šubićevcu poveo već u 40. sekundi. Štoviše „Dinamo” je 13. minuti imao priliku povesti s 2 : 0 i zatvoriti utakmicu, međutim nije uspio. Ponovno je zaprijetio u 37. minuti, ali je gol koji je postigao poništen zbog zaleđa.

U prvom poluvremenu „Dinamo” je vladao terenom, a „Šibenik” je djelovao inferiorno i imao tek jedan pokušaj. No u drugom poluvremenu situacija se potpuno promijenila. „Šibenik” je zaigrao odlično, bacio je sve snage u napad i počeo ozbiljno prijetiti. Dobra igra donijela je izjednačenje u 72. minuti u 66. minuti. Livakovića je savladao Ikera Pozza. Nakon izjednačenja Dinamo je pojačao tempo. Zaigrao je agresivnije i počeo prijetiti. Čak je i postigao gol, ali ponovno iz zaleđa. Utakmica je ušla u sudačku nadoknadu +3 minute. Izgledalo je da će utakmica završiti neriješeno, ali tada je Kvržić ubacio loptu u kazneni prostor „Dinama”, a Čop glavo matirao Livakovića i postigao gol za veliku pobjedu Šibenika.

U drugom polufinalu koje se igra 12. travnja u Koprivnici sastaju se „Slaven Belupo” i „Hajduk”, a finale se igra 24. svibnja u Rijeci.

Iz kategorije: Sport