Datum objave: 03. Travanj 2023

NOGOMET / Utakmica „Šibenik” – „Hajduk” protekla je bez izgreda i sukoba navijača. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije iz cijele Hrvatske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nogometna utakmica „Šibenik” – „Hajduk” odigrana u subotu navečer koja je dobila status utakmice visokog rizika zbog očekivanih i predvidljivih sukoba i izgreda navijača i navijačkih skupina, protekla je mirno gotovo bez ikakvih incidenata. Sportski sraz „Šibenik” i „Hajduka” pratilo je 2716 gledatelja među kojima je bilo 550 navijača „Hajduka”.
Ravnateljstvo policije poduzelo sve mjere predviđene za utakmice visokog rizika, a u njihovoj provedbi sudjelovali su svi rodovi policije gotovo iz cijele Hrvatske.
Najsloženija zadaća policije bila je organizirani prihvat i rpvođenje do stadiona oko 150 osobnih i kombi vozila gostujućih navijača.
Prije početka utakmice policija je postupala prema dva pijana gostujuća navijača koja su pokušala na stadion unijeti pirotehnička sredstva. Do kraja prvog poluvremena privedena su još 3 navijača, dva gostujuća zbog alkoholiziranosti i i jednog domaćeg koji je pokušao unijeti u stadion ukupno 15 komada pirotehničkih sredstava. Tijekom utakmice, prioćila je policija, navijači Hajduka zapalili su 50 bengalki od kojih su 4 bacili u teren i jednu dimnu bombu.
Policija zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da utakmica „Šibenika” i „Hajduka” protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Foto: HNK Šibenik / Milan Balaban

 

Iz kategorije: Sport