Datum objave: 06. Veljača 2023

KARTING / U Šibeniku proglašeni najuspješniji kartingaši i prvi put predstavljena buduća karting staza u Dubravi

Diana Ferić
Diana Ferić

Karting klub "DUBRAVA-ŠIBENIK"bio je organizator svečanog proglašenja najuspješnijih kartingaša PH 2022koje je održano u reprezentativnom prostoruCentra za nove tehnologije Trokut u Šibeniku.

Najbolji od najboljih u kartingu u Hrvatskoj stigli su iz svih dijelova Hrvatske u Šibenik primiti svoja godišnja priznanja za osvojene titule prvaka i viceprvaka . Član karting kluba „Dubrava – Šibenik” 17-godišnji karting pilot Franko Škugor je državni prvak u klasi 6 Rotax Max DD2.

Na svečanosti su bili  šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić i predstavnika Grada Šibenika Paško Rakić

Ceremonija proglašenja počela je i pozdravnim video prilogom predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza gosp. Davorina Štetnera p

Na velikom touch screen ekranu je prikazan dvominutni video prilog sezoni natjecanja u karting sportu 2022 PH. 

 

U sezoni nacionalnog prvenstva RH u karting sportu 2022 organizirana sučetirinatjecanja i odvoženo ukupno 8 bodovnih utrka. 

Po završetku sezone natjecanja proglašeni su pobjednici državni prvaci, viceprvaci u 9 raspisanih klasa te poredak u Prvenstvu Klubova. 

Uz državne prvake, viceprvake u klasama 

1. BABY KART ( promocijske vožnje dobne skupine 5-8 godina i svi sudionici su primatelji nagrada) 

2. Rotax MICRO-MAX 

3 Rotax MINI-MAX 

4 Rotax Max JUNIOR 

5..Rotax Max SENIOR 

6.Rotax Max DD2 

6.Rotax Max DD2 MASTER 

8. KZ2 

9. KZ2 MASTER 

 

Proglašeni su "Rookie of the year 2022", najbolji JUNIOR, najbolji SENIOR, najbolji sudac u karting sportu 2022.

Proglašeni su i najbolji klubovi organizatori Prvenstva Hrvatske u karting sportu 2022. 

Župan šibensko-kninske županije i predstavnik Grada Šibenika uručili su posebna priznanja i nagrade pojedincima i klubovima. 

Istaknut ćemo ćemo da smo se kao organizatori potrudili da budu izložena dva natjecateljska kartinga i to BABY KART klase 1 kao početna stepenica u svijetu karting utrka te ozbiljan veliki natjecateljski bolid klase 6 Rotax Max DD2 za cure i dečke 15+ navršenih godina života.  Posebno nam je važno što je naš klub hrvatskoj karting sceni i općenito javnosti napokon službeno predstavio dugo dugo pripremani projekt multifunkcionalne KARTING STAZE projektiran prema svim uvjetima za minimalno nacionalni rang natjecanja,ali i europski i svjetski koja će biti uređenaj u zoni sporta i rekreacije u Dubravi kod Šibenika.

Iz kategorije: Sport