Datum objave: 06. Veljača 2023

SPORTSKI VIKEND / „Šibenik” pobijedio „Goricu” u Velikoj Gorici s 3:0, a „Šibenka” na Baldekinu izgubila od „Cibone” s 31 košem razlike.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nogometaši „Šibenika” pobijedili su „Goricu” u Velikoj Gorici s 3:0. Bila je to to tek druga pobjeda „Šibenika” u ovoj sezoni u kojoj se šibenski prvoligaš uporno drži dna tablice, ali stalno s nosom iznad zone ispadanja. Pobjeda nad „Goricom” klubom koji u odnosu na prošlu sezonu nije ni sjena vlastite sjene, dobra je vijest i satisfakcija šibenskim nogometašima koji igraju dobro, ali im nedostaje malo više sportske sreće.

Za razliku od nogometaša „Šibenika”, košarkaši „Šibenke” doživjeli su težak poraz od „Cibone” i to na svom terenu. Unatoč tomu što su izgubili s čak 31 košem razlike, navijači su ih nagradili nezapamćenim ovacijama i poručilu; U redu je. Svatko može imati loš dan.
Pozdrav i podrška publike bili su nagrada za dosadašnje odlične rezultate koje „Šibenke” koja krupnim koracima vraća staru slavu šibenske košarke.
Utakmica protiv „Cibone” bila je po svemu neobična. „Šibenka” je u prvoj četvrtini postigla tek dva koša iz igre, ali ne zato što je „Cibona” igrala fantastično nego zao što šibenskim košarkašima ništa nije išlo od ruke
ni u napaduni u obrani. Cibona” je napravila nevjerojatnu seriju od 20:0. Na kraju prve četvrtine bilo je 5:24. U drugoj četvrtini kao da je na teren izašla neka druga „Šibenka”. Zaigraja je furiozno i do poluvremenu smanjila razliku na samo -3. No početak drugog poluvremena bio je kopija početka utakmice. „Šibenka” je nestala s terena, „Cibona” je napravila seriju od 0:11 i tu je bio kraj nadanja da bi „Šibenka” nešto mogla napraviti. U posljednju četvrtinu „Cibona” je u nju ušla s +24 (43:67), a „Šibenka” više nije bila u stanju pružiti jači otpor pa je utakmica na kraju završila s +31 za goste.
Navijači „Šibenke” ovaj poraz nisu doživjeli tragično. Naprotiv, podržali su svoj klub uvjereni da svatko može imati loš dan.

Foto: GKK Šibenka/Tomislav Balaban i NK Gorica

Iz kategorije: Sport