Datum objave: 30. Siječanj 2023

SPORT / Odlični košarkaši „Šibenke” (ipak ) doživjeli prvi poraz na Baldekinu, a nogometaši „Šibenika” nastavili niz neuspješnih nastupa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Košarkaši „Šibenike (ipak su) doživjeli prvi poraz na Baldekinu ove sezone u kojoj briljiraju i igrali vrhunsku košarku. U dramatičnoj i dinamičnoj utakmici nadigrala ih je ekipa „Furnira” (70:78). „Šibenka” je, realno, izgubila dobivenu utakmicu. Nakon što je započela loše, uspjela je stići „Furnir” i otići na odmor s neriješeni rezultatom. Probudila se u zadnjoj četvrtini i nekoliko minuta prije kraja povela s 5 koševa razlike, ali „Furnir” je brzo nadoknadio razliku i preokrenuo rezultat u svoju korist.
„Šibenka” je i u ovom porazu igrala dobro i potvrdila svoj renome odlične, perspektivne ekipe.
S druge strane nogometaši „Šibenika” nastavili su ovosezonski sivi, neveseli niz, ali i niz dramatičnih utakmica punih preokreta i čudnih događaja. Ovoga puta izgubili su na svom terenu od „Rijeke” 1 : 2. „
Rijeka” je povela već na startu utakmice, u 4. minuti, ali je „Šibenik” samo nekoliko minuta kasnije uspio izjednačiti i – ostati bez jednog igrača kada je Josip Knežević zbog (pre)grubog starta dobio crveni karton. Sve to dogodilo se u prvih 12 minuta. Nakon toga „Šibenik” je s igračem manje uspijevao zadržati napadače „Rijeke” i čuvati neriješeni rezultat. I možda bi „Šibenik” uspio sačuvati bod da se nije ukazao Jorge Obregon čiji se će se lijepi gol petom sigurno reprizno prikazivati na televiziji.

Foto: Milan Balaban

Iz kategorije: Sport