Datum objave: 24. Siječanj 2023

STUDENTSKA KOŠARKA / Šibenski studentski košarkaški klub zabilježio još jednu pobjedu u FERBasket ligi

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub „Šibenik” u Zagrebu nastavio je niz odličnih utakmica. Nakon prošlotjedne dominacije nad Q Packom, u osmom kolu FERBasket lige Šibenčani su svladali Indukciju 76-56.

Tradicionalno su malo lošije ušli u utakmicu te gubili 10-4 nakon pet minuta igre, no ubrzo su se trgnuli i krenuli vraćati stvari u svoje ruke. Na kraju prve četvrtine preokrenuli su to u svoju korist vodstvom 14-11.

Druga i treća četvrtina donijele su puno bolji napadački učinak, pa su tako Šibenčani u obje zabili po 22 poena. Odličan šut s linije za tri poena, odlična obrana i nekoliko kontrapada debelo su odvojili Šibenik kroz te dvije dionice te se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 58-38.

Do kraja utakmice zadržali su vodstvo. Čak četiri igrača Šibenika bila su dvoznamenkasta, a najučinkovitiji je bio Nikola Pulić s 14 poena, šest skokova, tri asistencije i čak pet ukradenih lopti. 

Šibenik je s omjerom 5-1 na drugom mjestu te kasni za dijelom lige zbog odgode nekih ranije zakazanih utakmica. Sljedeće kolo na rasporedu u nedjelju u 18:15 na zagrebačkom Velesajmu je utakmica s često kobnim FSB-om, koji je ove sezone zasad neporažen s omjerom 6-0."

SKK Šibenik: Pulić 14, Baljkas I. 13, Marin 13, Pancirov L. 11, Roman 9, Šolić 7, Skorić 5, Jerkin 4"


Iz kategorije: Sport