Sidebar Menu

Datum objave: 19. Siječanj 2023

NAKON PROMJENE VLASNIKA / Obitelj Jurić oprostila se od HNK Šibenik, njegovih igrača i navijača, priopćenjem za javnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Obitelj Jurić, bivši vlasnici Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik, oglasila se priopćenjem oko prodaje kluba novom vlasniku Željku Karajici. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani predstavnici medija, drage Šibenčanke i Šibenčani, zainteresirana sportska javnosti, ovim putem obavještavamo vas da je jučer potpisan kupoprodajni ugovor nad dionicama HNK Šibenik u vlasništvu obitelji Jurić, te kako je time završen M&A proces preuzimanja kluba HNK Šibenik s.d.d.

Vlasničke dionice HNK Šibenik s.d.d. s preuzela je tvrtka SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja je dio grupacije SEH Sports & Entertainment Holding, na čelu s gospodinom Željkom Karajicom, investitorom koji je trenutni vlasnik nogometnih klubova FC Viktoria 1889 Berlin i SK Austria Klagenfurt.

U naš Šibenik ušli smo punim srcem i entuzijazma da pomognemo jednom od najvećih i najstarijih klubova u Lijepoj našoj, te smo u posljednjih 12 mjeseci odradili proces stabilizacije za koji je, prema prvim procjenama, bilo predviđeno najmanje 2 do 4 godine.

Ponosni smo na sačuvana radna mjesta te što smo klub s ruba stečaja doveli do urednog funkcioniranja i njegovog razvitka za vrijeme naše uprave. Želimo istaknuti kako smo nogometni klub Šibenik preuzeli prije godinu dana u najtežim trenutcima od njegova osnutka.

Od prvog dana započeli smo temeljiti proces stabilizacije kluba u svim njegovim segmentima, te s ponosnom možemo istaknuti kako ga predajemo novim vlasnicima u potpuno uređenom stanju, te kao klub koji po svom financijskom I organizacijskom segmentu stoji uz bok ostalim klubovima SuperSport HNL.

Našim ulaskom u klub sačuvali smo sva radna mjesta, isplatili sve u tom trenutku zatečene financijske obveze prema djelatnicima, igračima i stožeru kluba. Naša obitelj okreće se novim sportskim izazovima i projektima, te ostajemo i dalje dio prave nogometne obitelji.

Ovim putem želimo se i javno zahvaliti svim našim djelatnicima, Funcutima, simpatizerima kluba i svima onima koji su zajedno sa nama i našom obitelji požrtvovno radili za prosperitet našeg i vašeg kluba. Upravo radna zajednica i svaki djelatnik ponaosob najveća su snaga i ponos ovog sportskog kolektiva.

U moje osobno ime, kao i ime cijele moje obitelji istinski vam hvala na suradnji, pomoći i vjeri da zajedno možemo izgraditi još bolji HNK Šibenik. Novim vlasnicima želimo puno sportskog uspjeha, sreće i daljnjeg razvitka sportske politike kluba, te im stojimo na raspolaganju za svaki oblik pomoći, podrške i suradnje.

I na kraju, našim igračima, Narančastima, od najmanjeg Špigeta do Seniora želim puno sportskog uspjeha i svu sreću ovog svijeta te da svaki dan s ponosom nosite Narančasti dres voljenog nam kluba. Od danas pa do zauvijek najveći navijači Šibenika!

Ti jedini, ti najbolji”, piše u priopćenju obitelji Jurić.

Novi vlasnik predstavit će se na Šubićevcu danas, u četvrtak u 14 sati.

 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.