Datum objave: 06. Prosinac 2022

GUARDIAN O HRVATSKOJ REPKI / Hrvati su još jednom pokazali da su gospodari šetajućeg nogometa

Diana Ferić
Diana Ferić

"Hrvati su još jednom pokazali da su gospodari šetajućeg nogometa", piše The Guardian u komentaru utakmice osmine finala SP-a u kojem su najbolji šetači svjetskog nogometa pobijedili Japan nakon penala (1:1, 4:2). "Iako Dalićevoj momčadi nedostaje brzine, stekla je naviku izmoriti protivnike. Jer dok oni trče i izmore se, Hrvati šetaju i čuvaju se. To je na vlastitoj koži spoznao Japan", piše navedeni izvor i slikovito ilustrira tezu, javlja Index.hr.

"Sprint prema Pašaliću kada je zabio pobjednički penal mnogima je bila jedina trka te večeri"

"Mario Pašalić zabio je odlučujući penal i prema njemu su poletjeli suigrači. Većini njih bila je to najveća brzina te večeri na terenu. Ipak, pobjeda Hrvatske na penale bila je izgledna čim je utakmica ušla u produžetke. Fanatični Japanci su se ispuhali, a na scenu su stupili hrvatski znalci. Njihov trijumf nad zabavnom i lijepom, ali naivnom igrom suparnika bio je neizbježan kao izlazak sunca."

The Guardian zatim objašnjava zašto je tekst naslovio onako kako je to uradio: "To nije uvreda, nego činjenica. Nijedna druga vrhunska reprezentacija nije toliko spora, ali je toliko sposobna da to na kraju uopće ne bude važno. Za to je potrebno ogromno kolektivno znanje i samouvjerenost. Vjera u filozofiju da najviše metara treba prijeći lopta, a ne igrač.

FOTO: FaH

 

Iz kategorije: Sport