Datum objave: 03. Prosinac 2022

NIJE LOŠE ZA KIŠNE UVJETE / Polumaraton i kraću stazu u Šibeniku istrčalo više od 200 sudionika utrke RUNESCO

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije bilo baš ugodno po kiši, ali sudionici polumarataona „RUNESCO – koracima znamenitosti svjetske baštine UNESCO -a „ koji je danas održan u Šibeniku izdržali su do kraja. Sudjelovalo je dvjestotinjak trkača koji su se zagrijavali po pljusku, a mokrih tenisica su krenula sa starta na šibenskoj rivi.

Na startu polumaratona (21 km) bilo ih je 150, a 58 na utrci sv. Nikole (2,6 km).

Ukupni pobjednik kraće utrke je Emil Tomašević, drugi je bio Tibor Novosel,a na treće mjesto se plasirao Lovro Štrbinić. Stazu su istrćali za manje od deset minuta.

U pojedinačnoj kategoriji za žene 35+ treće mjesto zauzela zauzela je Franka Zeljak, druga Ana Korunić,a prva Ivana Bralić.

Emil Jones prvi je u kategoriji (muškarci 2011. i mlađi), Julija Božić-Vittorio (žene 2011. i mlađe), Tino Grgić (muškarci 2010.-2004.), Antea Mileta (žene 2010.-2004.), Frane Beljan (muškarci 2003.-1978.), Dragan Novković (muškarci 45+), Erna Zrnić (žene 45+).

Prvo mjesto na polumaratonu osvojio je Ivan Dračar, član Mladosti iz Zagreba, drugi je Ivan Miletić iz AK Fit, a treći Mario Kalpić. Od žena u ukupnog poretku prva je Dijana Manđeralo iz BiH (AK Fit/AK Plus), druga je Maja Perišić iz AK Dubrovnik, a treća Martina Štrkalj (AK Fit).

Tu je utrku treći put organizirala udruga sportske rekreacije  "Sport za sve" 08 FORCA Šibenik .

Iz kategorije: Sport