Datum objave: 20. Listopad 2022

DRAŽEN PETROVIĆ MEMORIAL FIGHT / Boksačica Ivana Habazin borbu za treći naslov svjetske prvakinje posvetila je Draženu Petroviću.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dvostruka svjetska prvakinja, boksačica Ivana Habazin borbu za treći naslov WBC svjetske prvakinje koja će biti održana 22. listopada u njenom rodnom gradu Zaboku, posvetila je Draženu Petroviću. Borba za titulu svjetske prvakinje organizirana je na taj datum zato što su na taj dan rođeni Dražen Petrović i Ivana Habazin. Najbolja hrvatska boksačica nije ostala samo na posveti borbe za treću titulu svjetske prvakinje, što do sada nije postigao ni jedan hrvatski boksač ili boksačica, nego je organizirala borilački spektakl Dražen Petrović Memorial Fight night u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku. Draženov fight memorijal počet će u subotu u 18,30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku. Ivana će se za treći svjetski naslov i ulazak u povijest hrvatskog boksa boriti protiv Australke Diane Prazak također dvostruke svjetske prvakinje, a pobjednica će glavna izazivačica apsolutnoj svjetskoj prvakinji Jessici McCaskill i borit će se za apsolutnu svjetsku titulu. Borbi Habazin – Prazak, prethodit će niz atraktivnih mečeva budući na Dražen Petrović Memorial Fight night dolazi niz jakih boksača iz Gruzije, Srbije, BiH, Švedske, Mađarske i Kolumbije.

Ideja da Ivana borbu za treću titulu svjetske prvaki nje posveti Draženu petrovićžu potekla je od njenog menadžera Charlesa Muniza.
-
Kada je moj menadžer čuo da imam priliku boriti se na svoj rođendan, na dan kada je rođen i legendarni košarkaš, predložio je da organiziramo Draženov memorijal. On je posjetio obitelji Petrović i dobio njihovu privolu da se ta borba održi Draženu u čast, i oni su to odmah prihvatili. Znam već dugo da dijelim datum rođenja s Draženom Petrovićem. On je bio moj idol i uzor. Još kao klinka s ponosom sam nosila majicu s Draženovim likom.

Biserka Petrović će u subotu u Zaboku dobiti poseban WBC-ov pojas kao dar te svjetske organizacije za Draženov muzej:
-
Dolazi dosta ljudi koji bi htjeli koristiti Draženovo ime, ali ne možemo svima udovoljiti no ovo nam se pak učinilo zanimljivo i primjereno. Ivana nam je kazala da se uvijek divila pričama o Draženu i onome što je on za Hrvatsku značio.

Iz kategorije: Sport