Sidebar Menu

Datum objave: 19. Kolovoz 2022

ČESTITKE / Košarkašice ŽKK Šibenik osvojile srebrnu medalju na velikoj međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sjajan rezultat postigle su košarkašice ŽKK Šibenik, koje su osvojile srebrnu medalju na međunarodnoj završnici 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih u kojoj sudjeluju mladi sportaši iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Bolja od njih bila je samo ekipa Alo Požega iz Srbije. U muškoj konkurenciji ekipa Podstrana (Split) osvojila je zlatnu medalju i titulu međunarodnih pobjednika.U Splitu se od 16. do 20. kolovoza održava U sklopu međunarodne završnice održan je i veliki Kinder turnir u uličnoj košarci za najbolje ekipe iz svake države. Mladi sportaši se, uz pokazivanje sportskog talenta, odlično zabavljaju, druže, promoviraju fair play, toleranciju i stvaraju nova prijateljstva.

 Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

 

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe:

1. Alo Požega (Požega, Srbija)

2. ŽKK Šibenik (Šibenik, Hrvatska)

3. Bucko Mause (Beograd, Srbija)

 

Dječaci 2007. godište i mlađi:

  1. Podstrana (Split, Hrvatska)

  2. Šomijeva banda (Čačak, Srbija)

  3. And1 (Trebinje, BiH)

 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.