Datum objave: 08. Lipanj 2022

HNK ŠIBENIK / Damir Čanadi, Austrijanac hrvatkih korijena novi je glavni trener na Šubićevcu, ima bogato međunarodno iskustvo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na Šubićevac su stigla dva nova imena! Novi glavni trener je Damir Čanadi, a na mjesto novog sportskog direktora stigao je Dario Dabac koji će svoje dužnosti početi obavljati od 1.srpnja 2022. godine, objavili su na svojoj službenoj stranici.

Za mnoge je to vjerojatno iznenađujući izbor, ali Canadijev trenerski CV je prilično zanimljiv. U trenerskoj karijeri ima već 361 vođenu utakmicu, a radio je u svojoj domovini, Rusiji, Grčkoj, Njemačkoj. Najviše se zadržao u Altachu, kojeg je dvaput uveo u Bundesligu, a od trenerskih uspjeha valja izdvojiti onaj u Atromitosu. S tim grčkim prvoligašem je dvaput izborio plasman u Europu (4. mjesto), a vodio je od poznatijih klubova i njemački Nurnberg u 2. Bundeslgi, kako piše Jutarnji list.

Bio je trener i bečkog Rapida, a jednu sezonu proveo je u moskovskom Lokomotivu kao član stručnog stožera. Na početku karijere radio je u još dosta manje poznatih klubova, pretežito u Austriji. U igračkoj karijeri igrao je veznjaka, od matične bečke Austrije preko niželigaških klubova.

Izbor Damira Canadija je za mnoge pratitelje nogometa pomalo neočekivan jer se tehniciralo s hrvatskim trenerskim imenima, ali kao prvi pick je figurirao Slovenac Simon Rožman, koji se odlučio naposljetku za Domžale, a potom je bio u igri opet i Krunoslav Rendulić. No, on je prihvatio zanimljiv trenerski, ali i financijski izazov, kao član stručnog stožera Dragana Skočića u reprezentaciji Irana, koja nastupa na SP-u u Kataru. Razgovaralo se s još nekoliko poznatih domaćih stručnjaka, ali izbor je naposljetku pao na stranca, koji prvi puta dolazi raditi kao trener u HNL.

ovi trener, 52-godišnjem Damiru Čanadiju, Hrvatu s austrijskom adresom, koji je na stadion na Šubićevcu došao u pratnji uprave kluba. 

Iz kategorije: Sport