Datum objave: 02. Lipanj 2022

VRIJEDNO PRIZNANJE / Josip Milković Jota prvi je Šibenčanin koji je dobio nagradu HOO -a "Milan Neralić "

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Josip Milaković, dugogodišnji  glavni operativac i srce Škole košarke Dražen Petrović te uvaženi sportski djelatnik dobio je Nagradu  Milan Neralić, jedno od najprestižnijih priznanja krovne organizacije Hrvatskog sporta, a dodjeljuje se za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.  Prvi put je dobio Šibenčanin. Uručena mu je danas an svečanosti koja je održana u hotelu Westin u Zagrebu.  u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) .

Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju 1900. godine na OI u Parizu), a njezin dio je i pisana povelja. 
 
 
U svoj kratkom obraćanju Milaković se zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru na velikoj nagradi. Naglasio je kako je počašćen što se našao u ovako eminentnom društvu nagrađenih iz cijele Hrvatske. Zahvalio se svim svojim suradnicima koji su mu pomogli u odgoju mladih igrača i jačanju košarke u Šibeniku. Na kraju je zaključio da mu je cilj pronaći nekog sličnog sebi koji bi ga jednog dana mogao adekvatno zamijeniti, a što nimalo nije lagan zadatak. 
Uz svoj rad u košarci Josip Milaković je dopredsjednik i član Izvršnog odbora Zajednice sportova grada Šibenika. 
“Kao  organizacija koja kreira sport u Šibeniku izuzetno smo ponosni što je prepoznat dugogodišnji rad čovjeka iz naše sredine.”, priopćili su iz šibenske zajednice sportova.
Iz kategorije: Sport