Sidebar Menu

Datum objave: 24. Svi 2022

VESLANJE / Krkašice i krkaši vratili se s natjecanja u Kaštel Kambiliću s puno medalja, donosimo sve što su osvojili

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na moru ispred Kaštel Kambelovca u subotu 21. svibnja našlo se preko stotinu posada veslačkih klubova iz Dalmacije, BiH, te iz HVK „Vukovar“. Cilj okupljanja bilo je odmjeravanje trenutnih snaga na četvrtoj regati za „Kup Dalmacije 2022.“. Među petstotinjak okupljenih veslačica, veslača i pratećeg osoblja, našlo se i 37 cura i momaka iz Šibenika predvođenih trojicom trenera. Vrijeme je bilo izvrsno za plivanje i sunčanje, ali malo manje izvrsno za veslanje! Naime, posade su se, osim uobičajenih natjecateljskih zadaća, tijekom utrka morale boriti i s ponešto valovitim morem, pa je tako zabilježeno i 10-ak neplaniranih svibanjskih kupanja, priopćili su iz uprave tog kluba.

Evo plasmana krkašica i krkaša prema osvojenim mjestima u poretku i redom kako su nastupali, uz napomenu da iz opravdanih razloga na Regati nisu veslali pouzdani Max Doodney i Lovre Tošić. 

Prvo mjesto:

  1. Lovre Palinić, Nato Alfier, Luka Papak, Matija Diklić i korm. Luka Leon Batinica, školski čamac „GIG“ za mlađe kadete – sigurni, uvjerljivi, izvrsni… jednom riječju bravo!

  2. Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje – „elegantno“ prva riječ koja pada na um kad se gleda Tarino veslanje!

  3. Ivano Zorica, Vice Alfier, Vice Morić, Lovro Papak i korm. Marijeta Slugan, školski čamac „GIG“ za starije kadete – uvjerljiva krkaška pobjeda posade među kojima pojedinci obećavaju!

  4. Jakov Mikulandra i Niko Lucić, dvojac na pariće za starije kadete – jedna od „šlager-utrka“ zbog kojih je vrijedilo posjetiti Regatu, dva čvrsta momka koji su se ponovno iskazali usklađenim zaveslajem i borbenošću!

  5. Franka Zorčić, samac za mlađe juniorke – bila je toliko uvjerljivo ispred sportskih suparnica da pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje! 

  6. Nikola Knežić i Filip Šarlija, dvojac na pariće za mlađe juniore – nakon izlaska iz čamca Nikola nije puno pričao o doživljaju pobjede nego samo kako je nezgodno bilo veslati uz stalni rizik od prevrtanja! Filip se samo smješkao!

Drugo mjesto: 

1.Marta Budimir i Sara Slugan, dvojac na pariće za juniorke – u ne baš brojnoj konkurenciji Marta i Sara osvojile su, osim srebrnih medalja za sebe, još i važnih 15 bodova potrebnih za plasman Kluba u natjecanju za Kup.

2.Šime Grubišić, samac za mlađe kadete – još jedna od utrka koje je vrijedilo pogledati jer su se, voljom ždrijeba, ovog puta u istoj grupi našla 3 najbolja dalmatinska kadeta-skifista u svom uzrastu. Momak iz Kaštela bio je zasluženo prvi, a Šimi idu čestitke na borbenosti do zadnjeg decimetra jer su upravo decimetri odlučivali o srebru i bronci.

3.Marko Rossini i Gabrijel Mečev, dvojac na pariće za mlađe kadete – kod Marka i Gabrijela pouzdano se zna jedino to da će se obojica svojski boriti za što bolji plasman, a za ostalo se ima što pitati i konkurenciju

4.Aurora Lučev, samac za mlađe juniore – nakon nedavne regate u Dubrovniku još jedno i te kako zasluženo srebro za našu samozatajnu (zvijezdu) Auroru!

5.Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić, dvojac na pariće za mlađe kadetkinje – povodom njihove utrke evo autentičnog komentara jedna mame koji najbolje oslikava kako roditelji(ce) naših veslačica i veslača doživljavaju (ili preživljavaju?) svaku utrku svoje djece (koju zainteresirani imaju priliku gledati na YouTube pod „Veslački savez Dalmacije“)

Ivan Dželalija, Alberto Rossini, Nikola Dobre i Marin Trzin, četverac bez kormilara za mlađe juniore – posada bez štrokera Maxa formirana samo za utrku u Kaštelima.

  1. Sara Slugan, samac za juniorke – još jednom „samo“ treće mjesto za djevojku koja može puno, koja u svakoj utrci dade i više nego što objektivno u tom trenutku može, koja definitivno ima „ono nešto“… samo, kad bi isti takav pristup imala na svakom treningu sigurno je da bi bila kandidatkinja za izbornu vrstu! Vrijedi napomenuti da je Sara bila jedina među šibenskim veslačicama i veslačima koja je nastupila u dvije discipline na čemu joj valja čestitati!

  2. Jakov Slavica i Marko Martinović, dvojac na pariće za mlađe juniore – prva zajednička utrka ove iznimno perspektivne posade. Do zlata im je nedostajalo 2,4 sekunde, a do srebra jedna jedina sekunda… dakle, bilo je „gusto“ i neizvjesno skoro do samoga kraja!

  3. Bartol Medić, samac za juniore – u memorijalnoj utrci „Toni Čavka“ koja se održava u spomen na prerano preminulog člana HVK „Marina Kaštela“ trebalo se najprije izboriti za ulazak u veliko finale gdje je onda naš Bartol zauzeo treće mjesto, za malo iza izvrsnih veslača iz Vele Luke.

Četvrto mjesto u samcu za mlađe juniore osvojio je Franko Dobra, četvrti su bili i Šime Slavica i Duje Garma u dvojcu na pariće za mlađe juniore, te Franko Šarić i Jerko Petrović u dvojcu na pariće za starije kadete.

Peto mjesto u velikom finalu memorijalne utrke juniorskih samaca osvojio je Tonko Bogdan, u koje se finale Vito Jakoliš, kao Krkin treći skifista, nije uspio plasirati. 

Na kraju valja istaći da je „Krka“ na ovoj Regati ukupno (kad se zbroje rezultati po svim disciplinama i uzrastima) osvojila treće mjesto iza VK. „Jadran“ iz Zadra i HVK „Gusar“ iz Splita, da je osvojena pobjeda u uzrastu starijih kadeta, drugo mjesto s samo bodom zaostatka iza prvoplasiranih V.K. „Neretvanski gusar“ iz Metkovića u uzrastu mlađih kadeta, te treća mjesta u uzrastima mlađih i starijih juniora.

FOTO: Nives Crnogaća


Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.