Datum objave: 16. Veljača 2022

PLIVANJE / Odlični rezultati šibenskih plivača na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u malim bazenima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Plivači PK "Šibenik" nakon uspješnog sudjelovanja na tri Grand Prixa i Regionalnom prvenstvu Hrvatske, završili su natjecateljsku sezonu u malim bazenima na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Natjecali su se u konkurenciji 156 plivačica i plivača iz 33 kluba. Bilo je to najvažnije i najveće nacionalno kadetsko natjecanje. Najbolje rezultate ostvario je Mauro Galić koji je osvojio brončanu medalju u disciplini 100 leptir, a na dvostruko dužoj dionici, 200 leptir, bio je peti s novim osobnim rekordom kojeg je popravio za više od 9 sekundi. Osim toga Mauro je bio odličan peti u disciplini 400 mješovito gdje je također srušio osobni rekord.
Braća Josip i Niko Silov nakon slabijeg prvog dana natjecanja nastupila su u disciplini 400 mješovito te zabilježili vrlo dobre rezultate za natjecanje ulaznog godišta. Josip je zauzeo 10. mjesto, a Niko 12. mjesto što je jako dobro obzirom na njihovu dom i izvanredno jaku konkurenciju.
Plivači PK "Šibenik" osvojili su i vrlo dobro 7. mjesto u štafeti 4 X 100 metara u kojoj je odličnu dionicu isplivao Daniel Bušac.

Iz kategorije: Sport