Sidebar Menu

Datum objave: 21. Siječanj 2022

NOGOMET / Grupacija na čelu s Marinom Jurić preuzela HNK Šibenik, predsjednica će biti njegova sestra Marina

Diana Ferić
Diana Ferić

Kolumbici više nisu većinski vlasnici HNK Šibenik,a ali ostaju kao suvlasnici. Proteklih dana obavljena je vlasnička primopredaja kluba. Novi većinski vlasnik HNK Šibenik je tvrtka MJ International sports d.o.o., odnosno, grupacija koju vodi Marino Jurić. Po toj novoj transakciji ta tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, vlasnice, direktorice i osobe ovlaštene za zastupanje Marine Jurić, postaje većinski vlasnik dionica kluba s 51 % udjela, dok dosadašnji većinski vlasnici iz tvrtke F.S.I. d.o.o. ostaju i dalje dioničari, ali s 49 posto.suvlasništva, pišu Sportske novosti.

- Točno je da smo se sve dogovorili, potpisali, ali još se sve ima provesti po papirima, službenim dokumentima, pa ćemo potom moći i formalno reći da je izvršena primopredaja većinskog suvlasništva kluba - potvrdio nam je odvjetnik Stipe Grubišić, koji je proteklih dana bio najviše zaokupljen tom problematikom. Ali, ne samo s njom...

- Paralelno s preuzimanjem većinskog udjela kluba, radimo i na skidanju blokade FIFA-e zbog duga na ime naknada za razvoj. Uskoro ćemo moći i definitivno reći da smo riješili taj problem, koji nam je priječio registraciju novih igrača - otkriva Grubišić.

Kako neslužbeno doznajemo, novim ustrojem na čelo kluba sa Šubićevca doći će žena, spomenuta vlasnica tvrtke MJ International sports Marina Jurić, inače sestra Marina Jurića, hrvatskog poslovnog čovjeka s adresom stanovanja u Miamiju. Inače, novi vlasnici su u mjesec dana svog fizičkog boravka u Šibeniku podmirili dobar dio dugova, tri plaće za rujan, listopad i studeni za igrače, struku, uposlenike kluba, dio duga dobavljačima, za radove na postavljanju hibridnog travnjaka… Sve skupa nekih 450.000 eura, a tek im slijedi podmirenje duga od 250.000 eura na račun FIFA-e.

- Ne bih o konkretnim iznosima, iako se više-manje u javnosti baratalo o iznosima dugovanja za pojedinačne stavke. U svakom slučaju, što više ulazimo u klupsku problematiku otkrivamo neke nove stvari, financijske obveze… Ali, povratka nema, idemo sada kao formalni vlasnici još dublje i ozbiljnije u proces stvaranja jednog stabilnog kolektiva, kluba - dodaje Grubišić.

Najavljuju se nova ulaganja u jačanje organizacijskog menadžmenta, skautska služba, marketing, pronalaženje sponzora.

- U proteklom razdoblju klub nije imao nekih značajnijih sponzora, i u tom pravcu novi većinski vlasnik želi napraviti pomak. Uskoro ćemo, nadam se, objaviti novosti i po tome pitanju. U razgovoru smo s domaćim, ali i stranim subjektima, potencijalnim sponzorima Šibenika.
Navijače najviše zanima igrački kadar, ambicije kluba, hoće li biti prodaje nekih istaknutih igrača, akvizicija?

- Što se novih igrača tiče, to je pitanje za trenera Milina i struku. Na probi nam je nekoliko mladih, kažu zanimljivih igrača, za koje će struka reći posljednju riječ. Ali, mogu vam reći da do sada nismo dobili ni jednu konkretnu ponudu za bilo kojeg našeg igrača.

Kakva je situacija oko Marina Jakoliša?

- Marin je dobio našu konkretnu ponudu, u osobnom je kontaktu s gospodinom Marinom Jurićem i to je još uvijek otvorena priča. Štoviše, vjerujem da bi Marin mogao postati i formalno Šibenikov igrač s ugovorom - zaključio je zanimljiv razgovor Stipe Grubišić, prenose Sportske.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.