Datum objave: 06. Siječanj 2022

POČELE PRIPREME / Novi trener Ferdo Milin okupio momčad na Šubićevcu, pojašnjena i smjena Rosasa

Diana Ferić
Diana Ferić

Nogometaši Šibenika, pod vodstvom novog trenera Ferde Milina, počeli su se jučer pripremati za proljetni dio sezone. Prije same prozivke i prvog treninga, novinarima su se obratili pravni zastupnik novih suvlasnika Stipe Grubišić i novi trener, Zadranin Ferdo Milin.

Grubišić je prvo pojasnio zašto su se odlučili na promjenu na klupi i smjenu Marija Rosasa: - Gospodin Rosas je imao jednu klauzulu u ugovoru vezano za UEFA Pro licencu, gdje je bio zakonski vezan da je riješi u nekom roku. Do toga nije došlo. A, kako sam na početku i najavio, klub će sigurno krenuti u smjeru racionalizacije troškova. Naš je stav i mišljenje da je i njegova plaća jedan od razloga raskida ugovora, javlja ŠibenikIN

Zašto su se odlučili baš za Milina koji je u sezoni 1999./2000. bio igrač Šibenika (odigrao tri utakmice)

Gospodin Milin je naš, domaći, mladi, potentni trener. Ima iza sebe dobru karijeru, bio je i izbornik U-19 reprezentacije. Zadnji posao bio je u Dinamu, bio je pomoćnik Damiru Krznaru. Naše povjerenje u ovom trenutku poklanjamo njemu – dodao je Grubišić.

Pravni zastupnik novih suvlasnika kazao je i kako nema novih informacija oko Marina Jakoliša, ali i kako su raskinuti ugovori s trojicom igrača: Sandesom Jhinganom, Cole Perry Dasilvom i Ignaciom Bailoneom.

Zadovoljstvo mi je što sam ponovno u Šibeniku, ovaj put kao trener. Zahvaljujem se Upravi na ukazanoj prilici. Isto tako, volio bih čestitati treneru Rosasu, njegovom stožeru i igračima koji su napravili ovako dobar rezultat. Meni je sad možda i teže, moramo sad to sve potvrditi. Puno je lakše kad dolazite u sredinu kad je rezultat lošiji, pa idete to ispraviti, tu imate nekog kredita. U ovom trenutku ja sam svjestan da ga sada nemam, svjestan sam da ste možda čak i skeptični, ali, vrijeme će pokazati. Bio sam i u puno gorim situacijama u prošlosti, pa smo napravili rezultat – istaknuo je na svom predstavljaju novi trener nogometaša Šibenika.

Pomoćnik Milinu bit će Marku Kartelo, trener vratara Ivica Matas, a kondicijski trener Frane Cinotti.

- Nisam pobornik nekog sustava. Više se volim adaptirati na igrače koje imam, pa ću na račun toga raditi sustav. Meni su bitni zahtjevi koje postavim pred igrače, vrsta taktičke zamisli kako dobiti utakmicu. Igrao protiv županijskog ligaša ili velikih ekipa u Hrvatskoj ili Europi – dodao je Milin.

Naglasio je i kako je razvoj mladih igrača ključ za Šibenik:

- To je jedini način da se Šibenik stabilizira. Mi moramo stvarati nove vrijednosti da bi klub mogao u budućnosti imati neku stabilnu financijsku situaciju. Nama bi najveće pojačanje mogli biti mladi igrači. Ako se pokažu dobri na treninzima i prijateljskim utakmicama da dobiju šansu, kao što je šansu dobio Niko Rak. Da se digne njihova vrijednost i da oni isplivaju u budućnosti. Jer ako ćemo mi dovoditi igrače sa strane, da se nitko ne uvrijedi, igrače koji će biti iste kvalitete kao naš junior ili igrač koji je izašao iz juniora Šibenika mi samo radimo velike gluposti, kazao je.

Na prvoj prozivci bili su: Rogić, Đaković, Benat (vratari), Kvesić, Bačelić-Grgić, Sahiti, Benić, Bolanča, Bilić, Perić, Lopez, Rak, Grdić, Ćurić, Marin, Batarelo, Damjanić, Bikić, Škugor. Opravdano odsutni: M. Jakoliš, A. Jakoliš, Delić, Močinić, Attys, Mesa, Bedoya, Torres, Mina, Mena, Cvetković. 

Momčad u ponedjeljak, 10. siječnja putuje na pripreme u Medulin.

FOTO: Službene stranice HNK Šibenik

Iz kategorije: Sport