Datum objave: 28. Prosinac 2021

KK ŠIBENIK 1066 / Uspjeh za uspjehom u 2021. - osvojili su 195 medalja

Diana Ferić
Diana Ferić

Godina koja je na izmaku za Karate klub Šibenik 1066 bila je još uspješnija od uspješne 2020, kažu u tom klubu.

, Kad bi se impresivni rezultati KK Šibenik 1066 računali samo u brojkama, neizostavno bi se izbrojilo da su u 15 odrađenih natjecanja izborili 195 postolja od kojih je 71 zlatno, 50 srebrnih i 74 brončana. U listopadu su sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste. Od tada osvojenih 9 državnih priznanja, čak je 5 aktualnih prvaka Hrvatske iz ovog kluba.”, nabraja dobre reezultate trener Ivan Zoričić.

Nakon što je apsolvirana karta Hrvatske u prijateljskim susretima, pripremama i natjecanjima, šibenski karataši izazove su tražili i na međunarodnim turnirima. U pronađenim izazovima, borbama i iskustvima čak 5 puta su bili među tri najbolja kluba natjecanja i već tradicionalno se s medaljom vratili sa Prvenstva Balkana.

Ova godina klubu je otvorila i jedno novo poglavlje – sudjelovanje na Europskom prvenstvu njihovog predstavnika kao člana nacionalne vrste koji je taj atribut izborio uspjehom na Prvenstvu Hrvatske (kadeti , juniori i mlađi seniori). Možda će njegovim stopama netko iz skupine dječaka i djevojčica koju je klub spremio da u 2021. uspješno odradi svoje prvo službeno natjecanje.Junačko srce Karate klub Šibenik 1066 pokazao je i izvan borilišta sudjelovanjem u humanitarnim akcijama kojih tijekom godine nije manjkalo. Ova sportska obitelj je dokazala da odgoj kroz sport nadilazi granice i trajanje treninga te je vrijedan zalog budućnosti šibenske mladosti.

Ipak, iznad svih rezultata, aktivnosti i popisa, najveći i nezamjenjiv je osjećaj ponosa i zadovoljstva sudionika ovih rezultata, od trenera do karateka, čije je osobno i profesionalno zalaganje nagrađeno na najbolji mogući način. Jer nije uvijek bilo ni jednostavno kako to na kraju izgleda. Osim nebrojenih treninga i stalnih pomicanja vlastitih granica, trebalo se nositi i s objektivnim teškoćama poput odgađanja natjecanja ili problema s prijevozom. Čar i veličina uspjeha tim postaje još veća. Motiviranosti, talenta i vizije u Karate Klubu Šibenik 1066 očito ne manjka. U klubu to dokazuju svakim novim natjecanjem, iz godine u godinu pod budnim okom trenera Ivana Zoričića koji ih nezaustavljivo vodi uvijek novoj dozi uspjeha. Nesumnjivo je da su pred njegovim karatašima obzori koji tek čekaju da budu otkriveni.”, ističe Zoričić

Iz kategorije: Sport